Kritik Model O Altcoin’in Fiyatının Sıradaki Seviyelerini Belirledi!

1 year ago 71

Metaverse tabanlı kripto para projesi Decentraland (MANA), 25 Kasım'da bir yükseliş Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) geçişi kaydetti. Bu geçiş, MANA'yla ilgilenen yatırımcıları için alım fırsatı sunuyor olabilir.

MANA'da Yükselen Üçgen Oluşumu

Piyasa analistleri MANA'nın yakın zamanda oluşan yükselen üçgen formasyonunda gelecek bir yükseliş kırılımının olması halinde daha fazla kazanım elde edebileceği üzerinde duruyor. MANA, bir süredir 0,41 doların üzerinde işlem görüyor. En büyük kripto para Bitcoin (BTC) 17 bin dolar seviyesini yeniden yakalar ve bu seviyenin üzerine çıkacak olursa yükselen üçgenin kırılımı gerçekleşebilir. Böyle bir senaryoda MANA 0,4740 dolara ve 0,5054 dolara doğru yükselebilir.

MANA, bu yazının hazırlandığı sırada 0,4145 dolardan işlem görüyordu. Bu, söz konusu yükselen üçgen modelinin kırılımı anlamına geliyor olsa da kırılımın teyiti için günlük mum kapanışının yapılması gerekiyor.

MANA, kripto para borsası FTX'in iflasından önce de düşük seviyelerde seyrediyordu. Bununla birlikte, FTX'in çöküşünden iki hafta önce MANA ralli yaparak 0,7452 dolara çıktı. Bu seviyenin ardından gelen düşüş fiyatın birkaç destek seviyesinin altına düşmesine neden oldu. Boğalar, 22 Kasım'da başarılı bir rallinin başlatıldığı 0,2572 dolarda bir dinlenme bölgesi buldu. Son rallinin başlangıcından bu yana MANA'nın fiyat hareketi tipik bir yükseliş grafiği modeli olan yükselen üçgen oluşturdu.

Buna ek olarak, fiyat, erken bir yükseliş trendi için bir satın alım sinyali olan yükseliş işareti MACD kesişimi kaydetmiş durumda. Bu nedenle MANA, yukarı yönlü bir kırılımda muhtemelen 0,4740 dolar ve 0,5054 doları hedefleyebilir.

Özellikle, Göreceli Güç Endeksi (RSI) de aşırı satım bölgesinden çıktı ve istikrarlı bir yükseliş gösterdi. Bu, satıcıların giderek gücünü kaybettiği ve alım fırsatlarının arttığını gösteriyor.

Dengelenmiş Hacim (OBV) de yaklaşık iki hafta boyunca nispeten sabit kaldıktan sonra hafifçe arttı. Bu durum, işlem hacminin yükselmesiyle alım momentumunun arttığına işaret ediyor. Bu, alım baskısının artmasına ve boğaların birkaç gün ya da hafta içinde yükselen üçgenden yukarı yönlü bir çıkış yapmasını sağlayabilir.

Bununla birlikte, 0,3572 dolardaki mevcut desteğin altında bir günlük mum kapanışı yukarıda açıklanan yükseliş senaryosunun iptaline neden olabilir.

Decentraland'ın İstikrarlı Ağ Büyümesi

Decentraland, Kasım ayının son günlerinde ağ büyümesinde hafif bir artış gördü. Bu, Kasım ayı ortasında ağ büyümesinde görülen önemli bir zirvenin ardından gerçekleşti. İlginç bir şekilde, MANA'nın ağ büyümesi yılın 3'ncü çeyreğinde dibe vurmuş ve bu düşen fiyatlarla aynı döneme denk gelmişti. Dolayısıyla büyümedeki son artış fiyatların toparlanmasına katkıda bulunabilir.

Ne yazık ki MANA'nın yükselişini etkileyebilecek bir faktör daha söz konusu. Yazım sırasında kripto para piyasasında görece olumsuz bir havanın ağır bastığı görülüyor. Bununla birlikte, yatırımcı duyarlılığının yazım sırasında negatif bölgeden bir miktar toparlandığını not etmek gerekiyor. Bu durum, daha gidilecek uzun bir yol olmasına rağmen duyarlılığın iyileşmekte olduğunu gösterebilir. Bu nedenle, yatırımcılar BTC ve MANA hissiyatını yakından takip etmeleri gerekiyor.

Read Entire Article