Kritik Rapor Yayımlandı: 3 Ülkede Yatırımcı Kripto Paralardan Uzaklaşıyor!

2 years ago 88

 Yeni araştırmalar, özellikle ayı piyasası ve yaşanan krizler nedeniyle kripto para sektörüne yönelik ilginin dünya çapında önemli bir düşüş kaydettiğini gösteriyor.

Hollanda, İrlanda ve ABD, Zirvede!

CoinJournal tarafından 4 Ağustos'ta paylaşılan bir araştırmaya göre, dünya çapında kripto para birimlerine ilgi %16 düşerken, bu oran Amerika Birleşik Devletleri'nde %26 oldu. Hollanda, 2021'den bu yana %37 düşüşle en önemli düşüşü kaydetti. Hollanda'yı %30 ile İrlanda izledi. ABD, pazar hacminin büyük bir bölümünü oluşturmasına rağmen üçüncü sırada yer aldı. Dijital varlıklara yönelik ilginin azalması hakkında yorum yapan CoinJournal'ın analisti Dan Ashmore şunları söyledi:

Kripto para piyasasında meydana gelen kaos göz önünde bulundurulduğunda, ilginin düşmesi normal bir durum. Bu, İnsanın doğasında var. Risk ve kaos, yatırımcıları piyasadan uzak tutuyor.

Ashmore'e göre, geçtiğimiz yıllarda, özellikle pandemi döneminde kripto para birimlerine yönelik ilginin artmasında yükselen fiyatlar, istikrarlı yatırım getirileri ve ana akım medyanın olumlu kripto para haberlerinin manşetleri büyük rol oynadı. Ancak, son dönemde artan volatilite, hükümetlerin kripto karşıtı açıklamaları, Terra (LUNA) krizi, ve iflas krizleri sektöre büyük darbe vurdu.

Bu Ülkeler, Kripto Paralara Koşuyor

Bununla birlikte, bazı ülkelerde kripto paralara olan ilgi, geçen yıl içinde artış kaydetti. Fas,  Kenya, Sri Lanka, Nijerya ve Kolombiya da dahil olmak üzere gelişmekte veya gelişmemiş ülkelerde artışlar kaydedildi. Orta Afrika Cumhuriyeti (CAR), El Salvador örneğini takip ederek Bitcoin'i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu. Ülkede kripto paralara yönelik ilgi  yüzde 592 gibi büyük bir artış gösterdi,  Ashmore, 2021'e kıyasla dünya çapındaki düşüşün "sarsıcı" olduğunu kabul etse de, makro ortam istikrara kavuşursa ve önümüzdeki dönemde Fed para politikasını değiştirirse eğilimin tersine dönmeyeceğine inanıyor.

ABD merkezli araştırma şirketi Civic Science, devam eden piyasa çöküşünün yatırımcı davranışlarını nasıl etkilediğini öğrenmek için binlerce kripto para yatırımcısıyla anket yaptı. Ankete katılanların%26’sı pozisyonlarının çoğunu nakde çevirdiklerini, %20’si ise az miktarda satış yatıklarını söyledi. Finansal açıdan istikrarlı kişilerin (özellikle yılda 150.000 doların üzerinde kazananlar), yalnızca %28’i kripto paralarını sattıklarını belirtti. Bu yatırımcı grubu, HODL etmeyi sürdürüyor. Alt gelir grubundan olanların %65’i ise daha fazla satış yatıklarını ifade etti. Bunda yüksek enflasyonun da etkisinin olduğu tahmin ediliyor. Yaşanan sert düzeltmeler ve krizler nedeniyle kripto paralara yatırım yapma isteği de değişti. Ocak ayında yatırımcıların %54’ü volatilitenin yatırımlarını engelleyebilecek önemli bir engel olduğunu söylerken, bu oran şu anda %58’e çıktı.

Read Entire Article