Kritik Rapor Yayımlandı: Geliştiriciler En Çok Bu 2 Altcoin’i Tercih Ediyor!

2 years ago 91

Yeni bir rapora göre, kripto para piyasasındaki çalkantıya rağmen, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Solana (SOL) projelerindeki aktif geliştirici sayısı, 2018'den bu yana yılda ortalama %71.6 arttı.

Solana, ETH ve Bitcoin, Zirvede Yer Alıyor

Kritik rapor, teknoloji yatırım şirketi Telstra Ventures tarafından Salı günü  yayımlandı. Verilere göre, Solana 2018'den bu yana gelişricisi sayısındaki %173 büyüme oranıyla zirvede yer alıyor. Gelişticiler, bilgisayar programları için bir kod deposu olan GitHub'da kod güncellemelerini yapan uzmanlar olarak tanımlanabilir. Ethereum, 2018'den bu yana  geliştirici sayısındaki yıllık %24,9'luk büyümeyle ikinci sırada yer alıyor. Bitcoin ise yıllık %17,1 artışla üçüncü oldu.

Telstra ayrıca, Ethereum'un üç blok zinciri arasında “en büyük ve en güçlü” geliştirici topluluğuna sahip olduğunu belirtti. Ağın Nisan ayında aylık yaklaşık 2.500 aktif katılımcısı vardı. Bu rakam, Temmuz ayında 2.000 katılımcıya düştü. Bu, ETH  fiyatındaki düşüşle aynı zamana denk geldi. Ethereum'daki geliştiriclerin sayısının artması, ağın hisse kanıtı (PoS) konsensüsüne geçişini sağlayacak Birleşmeye güncellemesinden  kaynaklanıyor olabilir. Temmuz ayında Ethereum'daki geliştiricilerin sayısı 1.600 idi. Bu rakam, Bitcoin'de 400 Solana'da ise 350 idi. Ancak rapor, geliştiricilerin sayısının geçen Kasım ayından bu yana %9 düştüğünü ve bu da ETH fiyatının zirvesinden bu yana düşmesiyle aynı zamana denk geldiğini belirtti.

 DeFi Out, Web3 In: Bu Projeler, Fırsat Sunuyor!

Teknoloji yatırım şirketi Telstra Ventures ayrıca, Bitcoin, Ethereum ve Solana genelinde en hızlı büyüyen ilk on proje arasında, projelerin yaklaşık %40'ının herhangi bir risk sermayesi desteğine sahip olmadığını ve bu da yatırım fırsatlarının bol olduğu anlamına geldiğini tespit etti. Bu projeler arasında Ethereum tabanlı yatırım protokolü OlympusDAO, akıllı sözleşme geliştiricisi ApeWorx, MEV, Flashbots ve Solana tabanlı NFT platformu MetaPlex yer alıyor.

Şirketin Temmuz ayında yaptığı araştırmaya göre, 2022 yılı boyunca kripto paralarda risk sermayesi finansmanı, odağını merkeziyetsiz finanstan (DeFi) Web3 uygulamalarına kaydırdı. Web3 yatırımları, ikinci çeyrekte kripto projelerine yapılan 14.67 milyar dolarlık yatırımın %42'sini oluşturdu ve yılın ilk yarısındaki toplam miktarı 29.33 milyar dolara çıkardı. Telstra Ventures, yatırım portföyünde 84 şirket ve yönetimi altındaki 30 milyar dolarlık varlığa sahip, teknoloji odaklı bir risk sermayesi şirketidir. Şirket,  Blockchain şirketleri Blockdaemon ve FTX borsasına yatırım yaptı. Veriler, Bitcoin, Ethereum ve Solana üzerinde 30.000'den fazla açık kaynak projesine katkıda bulunan 1.000 aktif kuruluştan elde edildi.

Read Entire Article