Kritik Rapor Yayınlandı: Bitcoin’de “Kurumsal Yatırımcı” Tehlikesi!

2 years ago 96

En büyük kripto para Bitcoin'in 23 bin doların üzerine çıktığı haftanın öncesinde, kurumsal yatırımcıların short (kısa) pozisyonlarını artırmaya devam ettikleri ortaya çıktı. Önde gelen dijital varlık yönetimi şirketi CoinShares, haftalık olarak yayınladığı son raporunda, kurumsal yatırımcıların Bitcoin'deki (BTC) short pozisyonlarına ekleme yaptığını belirtti. Kurumsal yatırımcıların BTC'deki short pozisyonlarına ekleme yapmaları fiyatın aşağı yönde hareket etmesini bekledikleri anlamına geliyor.

Long Pozisyonlarda Çıkış Var

CoinShares, son "Haftalık Dijital Varlık Fonu Akışları" raporunda, short BTC yatırım ürünlerinin geçen hafta 15 milyon dolarlık giriş gördüğünü ve long (uzun) yatırım ürünlerinde net para çıkışları olduğunu bildirdi:

Dijital varlık yatırım ürünleri geçen hafta toplam 12 milyon dolar para girişi görürken, 15 milyon dolarlık para girişi short (aşağı yönlü fiyat hareketi için) yatırım ürünlerine oldu. Long yatırım ürünleri için net çıkışlar 2.6 milyon dolar oldu.

CoinShares'a göre, long BTC yatırım ürünlerine kıyasla short BTC yatırım ürünlerine olan daha yüksek para girişleri, kripto para piyasalarında daha fazla düşüş bekleyen yeni yatırımcıları işaret ediyor. Ayrıca, şu anda yatırım yapanlar, kripto para fiyatlarının dibe vurduğuna ya da dibe yakın olduğuna inananlar. Tüm bunlarla birlikte, long BTC yatırım ürünlerinde geçen hafta 2.6 dolarlık para çıkışı kaydedildi ve yıl başından bugüne olan para girişleri 14 milyon dolara geriledi.

Kurumsalların Altcoin'lere Yaklaşımı

Öte yandan üç haftalık girişlerin ardından Ethereum (ETH) yatırım ürünleri geçen hafta küçük para çıkışları gördü. Litecoin (LTC) de geçen hafta küçük para çıkışları görürken, çoğu altcoin yatırım ürününde geçen hafta boyunca küçük para girişleri kaydedildi.

Solana (SOL),  XRP (XRP) ve Cardano (ADA) yatırım ürünleri sırasıyla 0.5 milyon dolar, 0.3 milyon dolar ve 0.1 milyon dolar para girişi görürken ve çoklu varlık ürünleri 5.5 milyon dolarlık para girişiyle diğer yatırım ürünlerinin üzerinde yer aldı.

Para akışları açısından bu ayı piyasasının gözdesi olan çoklu varlık yatırım ürünleri ve 2 milyon doları bulan para girişleri gördü. Bugüne kadarki para girişleri diğer tüm yatırım ürünlerinin çok üzerinde, 219.3 milyon dolarda.

Read Entire Article