Kritik Uyarı: Satış Baskısı ve Yaşanan Gecikmeler Bu Altcoin’i Etkileyecek!

2 years ago 95

Makroekonomik şartlar belirsizliğini korurken, kripto para piyasasındaki satış baskısı fiyatları etkilemeye devam ediyor.

Vasil Hard Fork: Gecikmeler, ADA Fiyatını Etkiliyor

Cardano'nun (ADA) merakla beklenen güncellemesi Vasil Hard Fork, bir kez daha erteleniyor. Cardano CEO'su Charles Hoskinson, projenin araştırma odaklı olduğunu ve her seferinde keşfedilen sorunları düzeltmenin önemine dikkat çekti. Uzmanlara göre, bu durum ADA'nın fiyatını olumsuz etkileyebilir. Vasil güncellmesi üzerine bir konuşma yapan Hoskinson, şunları söyledi:

Sorun şu ki, ne zaman bir problem keşfedilse, onu düzeltmeniz gerekiyor. Ancak daha sonra düzeltmeyi doğrulamanız ve tüm test sürecine geri dönmeniz gerekir. Böylece, kusursuz bir sürecin tamamlandığı bir duruma gelirsiniz. Her şeyin kusursuz olması gerekiyor. Gecikmelerin ortaya çıkması normal bir durum. Yolun sonuna geldiğimiz de tüm bunlara değmiş olacak.

Cardano test ağı, IOG geliştiricileri tarafından 3 Temmuz'da Vasil işlevselliğine  çatallandı. İlk düğüm v.1.35.0'ın piyasaya sürülmesiyle, testnet hard fork duyurusunun ardından geliştirme süreci devam etti. Keşfedilen hatalar nedeniyle, IOG ekipleri v.1.35.1 ve v.1.35.2 düğümleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.

ADA'da Satış Baskısı Artıyor

Kripto veri şirketi Santiment tarafından paylaşılan rapora göre, ADA'da satış baskısı giderek artıyor. Cardano, son üç günde değerinin %11'inden fazlasını kaybetti. Şimdilik, trader'lar bir sonraki destek seviyelerini izliyorlar. ADA an itibariyle 0.50 dolardan işlem görüyor. Analistlere göre, destek seviyeleri 0,4-0,45 dolarda bulunuyor. ADA 0,5 dolar fiyat seviyesinin üzerinde tutunamazsa, aşırı düşüş senaryosuna zorlanabilir. Vasil güncellemesindeki gecikme yakında işleri tersine çevirebilir.

 Kripto para karşıtlığı son dönemde zirveye ulaşsa da, kurumlar ve bankalar kervana katılmaya devam ediyor. İsviçre bankası Sygnum, staking teklifine Cardano’yu (ADA) eklediğini duyurdu. Şirket dün yaptığı açıklamada, müşterilerinin ödül kazanmak için banka düzeyindeki staking platformu aracılığıyla ADA’yı stake edebileceklerini belirtti. Staking, belirli kripto paraları tutmanın karşılığında ödül kazanmanın bir yolu olarak tanımlanabilir. Böylelikle ADA, Sygnum’un staking için sunduğu kripto para birimleri listesine eklenecek. Sygnum, an itibariyle Ethereum (ETH), İnternet Computer (ICP) ve Tezos (XTZ) dahil olmak üzere üç kripto para birimi üzerinde staking teklifi yürütüyor. ADA’nın eklenmesiyle birlikte altcoin, Sygnum’un müşterilerine stake için sunduğu dördüncü kripto para oldu. Uzmanlara göre, kripto paraların küresel çapta benimsenmesi için ve kurumsal yatırımcının kervana katılması için regülasyon şart. ABD, son dönemde düzenlemeye yönelik somut adımlar atmaya başladı.

Read Entire Article