Kritik Veriler ve Metrikler Düşüşte: NFT Furyası Sona mı Eriyor?

1 year ago 66

Kripto para birimlerinin 2020 yılının sonlarından 2021 yılının sonlarına kadar kaydettiği büyük ölçekli yükselişler, Blockchain teknolojisinin ve NFT'ler gibi kripto ekosistemi içerisinde yükselen yeni alanların dünya çapında büyük bir popülarite kazanmasına neden oldu. Ancak son yıllarda piyasanın yeniden düşüşe geçmesi ile birlikte NFT ekosistemindeki toplam satışlar ve toplam işlem hacmi başta olmak üzere birçok kritik metrik büyük düşüşler kaydetti.

NFT Furyası Sona mı Eriyor?

Blockchain teknolojisi ve NFT'ler gibi kripto ekosistemi içerisinde yükselen yeni alanlar, kripto para piyasasının 2020 yılının sonlarından 2021 yılının sonlarına kadar yakaladığı güçlü yükseliş ivmesi ve kripto para birimlerinde kaydedilen büyük ölçekli değer artışları ile birlikte dünya çapında büyük bir popülarite yakaladı. NFT ekosistemi, özellikle 2021 yılı içerisinde önemli bir büyüme kaydetti. Dünya çapında çok sayıda sanatçı, bu süreçte kendi NFT koleksiyonlarını oluşturmaya başlarken çok sayıda kurumsal yatırımcı da NFT ekosisteminde önemli miktarlarda yatırımlar yapmaya başladı. Ancak gerçekten de sanatsal yönü olan veya blockchain tabanlı protokollerde gerçek kullanım amacı olan NFT'ler haricinde çok sayıda gerçek kullanım alanı veya hiçbir sanatsal yönü olmayan reklam ürünü NFT de piyasaya sürüldü. Bu yükseliş trendini etkisiyle piyasaya sürülen çok sayıda reklam ürünü NFT'ler bu bağlamda seneler içerisinde değerlerini büyük ölçüde kaybetti. Kripto para piyasasındaki büyük ölçekli yükselişlerin sona ermesi ile birlikte de NFT ekosistemindeki kritik metrikler de düşüşe geçmeye başladı.

NFT Satışları Düşüşte

Kripto para piyasasındaki büyük ölçekli yükselişlerin sona ermesinin ardından toplam NFT satışları, işlem hacimleri ve daha birçok kritik gösterge, büyük düşüşler kaydetti. Öte yandan yıllık bazdaki düşüşlerin yanı sıra NonFungible'dan elde edilen güncel verilere göre son aylarda da önemli düşüşler kaydedildi. NonFungible verilerine göre toplam NFT satışlarının sayısı, Şubat ayının ortalarından bu yana 10.000'den 5000'in altına geriledi. Toplam satışların dolar cinsinden değeri ise Şubat ayı ortalarında 30 milyon dolar seviyelerindeyken bu sayı şu anda 15 milyon dolar seviyelerinde.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article