Kriz Kahini Burry’den Bitcoin ve Altcoin’ler için Korkunç Tahmin

2 years ago 91

2008'deki emlak balonunu öngörerek büyük bir servet kazanan Scion Capital'in kurucusu Michael Burry, Bitcoin ve altcoin'ler için korkutan bir öngörüde bulunurken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) sektöre dönük baskısıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

SEC ve Biden Yönetimi

Son dönemde SEC, hem kripto para sektörünün önemli isimlerini ve şirketlerini yoğun bir incelemeye almış durumda.  SEC, son olarak dev kripto para borsası Coinbase'e içeriden öğrenenlerin ticareti (insider trading) ve menkul kıymet olduğuna inandığı token'ları listelenmesiyle ilgili soruşturma başlattı. SEC için sert konuşan Burry, ABD'li düzenleyicinin soruşturmalarında iyi performans gösterecek kaynaklara veya IQ'ya sahip olmadığını iddia edecek kadar ileri gitti.

Burry, ayrıca resesyonun tanımını değiştirmeye çalışan Biden Yönetimi'ni de resesyonla ilgili yaptığı çıkışlardan dolayı sert bir dille eleştirdi. Beyaz Saray, yakın zaman önce uzun süredir devam eden bir resesyon inancının iki ardışık negatif GSYİH büyümesi olduğuna dair inancın yanlış olduğunu belirttikleri bir bildiri yayımlamıştı. Başkan Joe Biden ve Hazine Bakanı Janet Yellen de ABD'nin resesyona girmeyeceğini yinelediler. Ancak bu açıklamalar Biden'ı eleştirilerin hedefi haline getirdi. Birçok insan Beyaz Saray'ın GSYİH rakamlarından zaten haberdar olduğuna ve hasar kontrolü yapmaya çalıştıklarını iddia etti..

Korkutan Kripto Para Tahmini

Öte yandan Burry, yeni bir kripto para öngörüsünde bulundu ve kripto paralarda düşüşünün bitmediğini, geldiği gibi devam edeceğini öne sürdü.

Kripto paralarda düşüşün sadece yarısının gerçekleştiğine inandığını belirten kriz kahinine göre, kripto paralar ve teknoloji hisse senetleri arasında güçlü bir ilişki var ve çeşitli şirketlerden gelen çeyreklik kazanç raporları hisse senetlerinin ve kripto paraların daha da düşmesine neden olabilir.

Read Entire Article