Krizin Ortasında 1.4 Milyon Dolarlık Maymun Satışı: 777 ETH’ye Gitti!

2 years ago 96

Popüler değiştirilemez token (NFT) koleksiyonu Bored Ape Yacht Club'ın (BAYC) 5383 numaralı parçası, Çarşamba günü 777 ETH'ye satıldı. Kripto para krizinin ortasında gerçekleşen bu NFT satışının değeri güncel ETH fiyatlarıyla yaklaşık 1.4 milyon dolara karşılık geliyor.

En Nadir 320'nci Maymun

Satışın ardından Perşembe günü BAYC için taban fiyat (floor price), 69.69 ETH'e veya 130 bin doların biraz altına inerek Mart ayından bu yana görülen en düşük seviyeyi gördü. Rarity Tools'un verilerine göre, yüksek satış fiyatına rağmen altın saçlı maymun en nadir 320'nci maymun olarak sıralanıyor. Bu da satışın değerinin görece düşük kaldığı anlamına geliyor.

NFT koleksiyonunun 5383 numaralı parçasını alan koleksiyoner Vis.Eth, BAYC haber kuruluşu Bored Ape Gazett'e konuştu ve "Altın bir maymun almak istedim. Onun için 777 ETH uygun bir fiyattı." dedi.

NFT Satışları Düşüyor

BAYC, 2021'in Nisan ayındaki lansmanından bu yana 2.3 milyar doların üzerinde satış rakamıyla tüm zamanların en çok satılan ikinci NFT koleksiyonu konumunda. Koleksiyonun 5383 numaralı parçasının satışı, 2021'in Ekim ayında bir Sotheby's açık artırmasında 3.4 milyon dolardan alıcı bulan ve şimdiye kadar en yüksek fiyatla satılan BAYC koleksiyonunun 8817 numaralı parçasının oldukça altında kaldıç

Öte yandan CryptoSlam'den alınan verilere göre NFT satış rakamları, Ocak ayında 4.7 milyar dolarla 1 milyonun üzerinde benzersiz satışla zirve yapmasının ardından her ay istikrarlı bir şekilde düştü ve Haziran ayından Temmuz ayına olan dönemde yüzde 25'lik düşüş kaydedildi. İçinde bulunulan ay, şu anda son 12 ayın en düşük seviyesinin kaydedildiği Temmuz rakamlarını geçme yolunda ilerliyor.

Piyasa uzmanlarına ve analistlere göre, kripto para piyasalarının ayı piyasasında olması doğrudan doğruya NFT piyasalarına da yansımış durumda. Birçok NFT uzmanı, NFT piyasalarının henüz dibe vurmadığını ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini savunuyor.

Read Entire Article