Kullanıcı Merkezli CoinEx, Vadeli İşlem Deneyimiyle Nasıl Kullanıcıları Çekiyor?

2 years ago 105

Bugünlerde, türev işlemler hem geleneksel finansta hem de merkeziyetli kripto para işlem platformlarında büyük bir pazar payına sahiptir. Türev ürünler, herhangi bir finansal sistemin ayrılmaz bir parçasını oluşturmaktadır.

Geleneksel vadeli işlemlerle karşılaştırıldığında, sürekli vadeli işlem sözleşmeleri, marj işlem modelini benimser. Bazı geleneksel vadeli işlem yatırımcıları, vadeli işlem gerçekleştirirken hala geleneksel vadeli işlem stratejilerini kullanabilse de aslında işlem deneyimi tamamen farklıdır. Geleneksel vadeli işlem sözleşmelerinin işlem saatleri, vadeli işlem borsaları tarafından belirlenir. Teslimat ve ödeme de belirlenen tarihe göre gerçekleştirilir. Sürekli vadeli işlem sözleşmelerinde ise 7/24 işlem gerçekleştirilebilir. Yatırımcılar, herhangi bir teslimat ve ödeme tarihi olmadan istedikleri zaman alım-satım işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin benzersiz özellikleri sayesinde, kullanıcılar pozisyonlarını süresiz olarak sürdürebilir, kaldıraç oranını kendi ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde ayarlayabilirler. Sürekli vadeli işlem sözleşmeleri işlem deneyimi açısından, geleneksel vadeli işlem sözleşmelerinin işlem deneyiminden üstündür.

Sürekli vadeli işlem sözleşmesi piyasasının durmadan gelişmesiyle, kripto para piyasasında sayısız kripto para borsası, sürekli vadeli işlem sözleşmeleri piyasaya sürdüğünden, giderek daha fazla vadeli işlem platformuyla karşı karşıya kalan yatırımcıların kafası karışabilir. Peki, uygun bir vadeli işlem platformu nasıl seçilmelidir? Birçok yatırımcı güvenliğin 1 numaralı öncelik olduğuna inanmaktadır.

Güvenliğin bir işlem platformunun hayatta kalması ve gelişmesi için bir temel olması gerektiği doğrudur ancak birçok yatırımcı, en iyi borsaların çoğu daha önce saldırıya uğradığı için güvenlik ihlallerinin kaçınılmaz olduğunu düşünmektedir. Bu nedenle, yatırımcılar genellikle güvenlik performansından ödün vermeyi seçerler ama başka bir önemli faktör olan işlem deneyimini göz ardı ederler. Peki, gerçekten hem güvenli hem kullanımı kolay hem de iyi bir işlem deneyimi sunan vadeli işlem platformu yok mu?

Ünlü kripto varlık işlem platformu CoinEx, sıfır güvenlik ihlali sayesinde yatırımcılar arasında büyük bir tanınırlık kazanmıştır. CoinEx'in kuruluşundan bu yana geçen beş yıl boyunca hiç güvenlik ihlali yaşamamasının nedeni, her zaman kullanıcıları ilk sıraya koymasıdır. Finansal çıkarlar tarafından yönetilmediği ifade edilen CoinEx, kripto para kullanıcılarına güvenli, istikrarlı ve güvenilir işlem deneyimi sunuyor.

Yapılan açıklamalara göre güvenlik, CoinEx'in büyümesinin yalnızca temelini oluşturmaktadır ancak ürün ve hizmet açısından, CoinEx'in dünyanın dört bir yanındaki kripto para kullanıcılarının kalplerini fethetmek için kusursuz bir işlem deneyimi sunması gerekir. Peki CoinEx vadeli işlemler bunu nasıl başarıyor? Aşağıdaki noktalara göz atalım:

Birincisi, açıklamalara göre CoinEx vadeli işlemler, kullanımı kolay ürünler sunar. Kolay işlemler ve pratik bir şekilde verme sayesinde, kripto para endüstrisine yeni katılan yeni kullanıcılar bile herhangi bir eşik olmadan CoinEx'te kolayca vadeli işlem gerçekleştirebilirler.

İkinci olarak, CoinEx vadeli işlem pozisyon bilgileri açık ve net olduğu ifade ediliyor, kullanıcılar mevcut pozisyonlarını ve kar-zarar (PNL) durumlarını net bir şekilde görebilir, vadeli işlem stratejilerini zamanında oluşturabilirler.

Üçüncüsü, CoinEx, Tümünü Kapat özelliğine sahip. Kullanıcılar, pozisyonlarını kendi elleriyle kapatmayı seçebilir veya rahat ve zahmetsiz bir işlem deneyimi sunan "Tümünü Kapat" seçeneğine tıklayarak sistemin kapatmasına izin verebilir.

Dördüncüsü, açıklamalara göre CoinEx, kullanıcıları anormal piyasa dalgalanmalarından korumak için ana akım borsalardaki vadeli işlem fiyatına göre belirlenen ve Değer Fiyatı adı verilen benzersiz bir fiyat mekanizması benimser. Ayrıca CoinEx, kötü niyetli piyasa manipülasyonunun neden olduğu likidasyonları önlemek amacıyla vadeli işlem fiyatının, temelde spot fiyatla aynı olmasını sağlamak için Fonlama Oranı mekanizmasını da benimser. Bu, CoinEx vadeli işlemlerin iyi bilinen avantajlarından biri olarak lanse ediliyor.

CoinEx, vadeli işlem ürünlerinin, hizmetlerinin, işlem mekanizmalarının ve varlık korumasının yenilenmesine ve geliştirilmesine odaklandı. CoinEx, vadeli işlemlerde büyük bir kullanıcı tanınırlığı kazanan ve 2021'de CoinEx'in vadeli işlem hacmi açısından büyük bir atılım gerçekleştirmesine yardımcı olan üstün kullanıcı deneyimini sunmak için çalışmaktadır.

Kendini her zaman ürün geliştirmeye adadığı ifade edilen CoinEx ekibinin çeşitlendirilmiş ekosistem hizmetleri sunduğunu belirtmek gerekir. Ürün kullanımı, işlem hizmetleri, sistem güvenliği ve istikrarına odaklanan CoinEx, memnun eden, kapsamlı ve tek duraklı kripto para işlemlerine olanak sağlamayı amaçlamaktadır. CoinEx, istikrar sağlayıp hız kazanırken, blokzincir dünyasının altyapısı haline gelmeyi hedeflemektedir. Açıklamalara göre CoinEx, sürekli olarak kendini geliştirirken, her zaman ürünleri, hizmetleri ve kullanıcı deneyimini ilk sıraya koymuştur. Ayrıca, küresel bir varlık inşa ederken de hala ürünlere ve kullanıcılara öncelik vermektedir.

Sorumluluk Reddi: Bu makale sponsorlu bir yazıdır. CoinTürk, bu makale içeriğinde geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. CoinTürk, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını özenle yapmalarını şiddetle önermektedir.
Read Entire Article