Kurumsal Yatırımcılar Bu Kripto Paralara Akın Ederken SOL, DOT ve BNB’yi Elden Çıkartıyor

2 years ago 311
Kurumsal Yatırımcılar Bu Kripto Paralara Akın Ederken SOL, DOT ve BNB'yi Elden Çıkartıyor

Önde gelen bir dijital varlık yöneticisi, jeopolitik risklerin kurumsal kripto yatırımcılarının Kuzey Amerika’daki pozisyonlarını artırmasını engellemediğini söyledi.

Kurumsallar Bu Kripto Paralara Akın Ediyor

CoinShares, Digital Asset Fund Flows Weekly’nin son raporunda, dijital varlık yatırım ürünlerinin geçen hafta 125 milyon doların üzerinde giriş yaptığını açıkladı.

CoinShares tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Dijital varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta toplam 127 milyon dolarlık giriş gördü, bu önceki haftaya göre artış gösterdi. Bu durum yatırımcıların son jeopolitik olaylara rağmen dijital varlıkları desteklemeye devam ettiğini gösteriyor.”

Piyasa değerine göre önde gelen kripto para Bitcoin (BTC), art arda yedinci haftasında Aralık 2021’den bu yana en büyük girişleri gördü. CoinShares, kurumların Bitcoin’e yaptıkları yatırımlar hakkında şöyle söyledi;

“Bitcoin geçen hafta toplam 95 milyon dolar giriş gördü, Aralık 2021’in başından bu yana en büyük haftalık giriş olurken Bitcoin bu haftayla birlikte art arda yedi haftalık giriş gördü.”

Ethereum, Litecoin Cardano ve XRP Kurumsalların Hedefinde

Öte yandan popüler altcoinler Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) ve XRP sırasıyla 25 milyon dolar, 0,4 milyon dolar, 0,9 milyon dolar ve 0,4 milyon dolarlık girişlerden yararlanırken çok varlıklı yatırım ürünleri de benzer bir kaderi paylaştı.

CoinShares, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Cardano (ADA) ve XRP’deki girişler hakkında ise şöyle söyledi;

“Çok varlıklı (çoklu kripto para) yatırım ürünleri, geçen hafta toplam 6,8 milyon dolarlık girişler görmeye devam etti. Göreceli olarak çoklu varlık, yıl başından bugüne en fazla girişi görürken bu girişler toplam 104 milyon dolara eşdeğer.”

Raporlar ayrıca, kurumsal yatırım girişlerinin çoğunun Kuzey Amerika’dan geldiğini işaret etti. CoinShares, pozitif duygunun, Avrupa’da toplam 24 milyon dolarlık çıkışlara karşılık 150 milyon dolarlık girişlerle Kuzey Amerika’da merkezlende olduğunu belirtti.

Bunun beraberinde Solana (SOL), Polkadot (DOT) ve Binance Coin (BNB) gibi popüler altcoinlerde geçtiğimiz hafta çıkışlar yaşadı.

CoinShares, “Altcoin servetleri geçen hafta Solana (1,7 milyon dolar), Polkadot (0,9 milyon dolar) ve Binance (0,4 milyon dolar) çıkışlarıyla karıştı.” dedi

Read Entire Article