LeverFi Coin Nedir?

2 years ago 100

Eskiden RAMP DEFI olarak bilinen LeverFi, merkezi olmayan bir kaldıraçlı işlem platformudur. 2022 yılının Mart ayında, RAMP DEFI'nin arkasındaki ekip, DeFi pazarına uyum sağlamak için yeniden markalaştırdı. Marka değişikliği, sürdürülebilir TVL ve fayda eksikliği gibi mevcut DeFi pazarındaki sorunları çözmeyi amaçlıyor.

LeverFi (LEVER) Nedir?

LeverFi'nin arkasındaki ekip, kullanıcıların aynı anda hem yatırım hem de farming yapmalarına olanak tanıyarak değer sağlayan bir ürün yaratmayı umuyor. Borç verenler, borç verme havuzlarına para yatırır ve 10X'e kadar kaldıraçlı işlem yapmak için borç alan yatırımcılardan faiz kazanır. Borç verenlerden kullanılmayan herhangi bir likidite, daha fazla getiri elde etmek için diğer DeFi protokollerine yatırılıyor.

LeverFi, BNB Chain, Avalanche, Polygon, Arbitrum, Optimism gibi Ethereum ve EVM uyumlu zincirler için bir köprü görevi görmeyi de hedefliyor.

LeverFi için birincil durum, yatırım ve farmingi tek bir platforma entegre ederek yatırımcılar için benzersiz bir çözüm oluşturmak. Kullanıcılar, Bitcoin, Ethereum, Curve likidite sağlayıcı tokenları (LP) ve Uniswap LP gibi tek varlıklar olarak teminat yatırabilir ve daha sonra daha büyük pozisyonlarla işlem yapmak için teminatlarını birleştirebilir.

Platform ayrıca, kaldıraçlı işlem çifti alım satım veya riskten korunma işlemlerine katılan kullanıcıları desteklerken, kullanıcıların platformu DEX/CEX türevleri ile birlikte kullanmalarına izin verir.

Öte yandan LeverFi, her işlem için %1 işlem ücreti alır. Ayrıca LeverFi, yatırımı önceden var olan DeFi protokollerine ve merkezi olmayan borsalara yönlendirir. Örneğin, bir kullanıcı platformda bir varlığa yatırım yapmak istediğinde, varlık DEX'ler aracılığıyla likit bir ikincil piyasadan satın alınır. LeverFi, kullanıcılarına karşı bir karşı taraf olarak hareket etmez ve bu nedenle, bir çıkar çatışması olduğu için “oyuncuya karşı oyuncu” veya PvP davranışına girmediğini iddia ediyor.

Singapur merkezli RAMP DEFI projesi, 2019 yılında Lawrence Lim ve Loh Zheng Rong tarafından kuruldu. Birlikte platformu yeniden markalaştırdılar ve 3 yıl sonra LeverFi'yi piyasaya sürdüler.

Bunlara ek olarak LEVER token bir yönetişim tokenıdır. LeverFi, maksimum 35 milyar token arzına sahip. Kullanıcılar, LEVER'ı 6 aydan 48 aya kadar kilitlerlerse protokolün yönetimine katılabilir. Her token bir oyu temsil eder ve kullanıcıların teminat, borç verme havuzları, takas edilebilir varlıklar vb. ekleme veya çıkarma ile ilgili sorunları denetlemesine olanak tanır.

LEVER Coin Yorum

Lever tokeninin piyasaya sürülmesinden dört gün sonra, token tüm zamanların en yüksek seviyesi olan (ATH) 0,0053 dolara ulaştı. LeverFi yol haritasını yerine getirir ve kullanıcıları platformuna çekmeye devam ederse, protokol ödülleri LEVER tokenına tahakkuk edecek ve muhtemelen kripto para daha ilgi çekici bir hale gelecek.. Öte yandan, dolaşımdaki arz nedeniyle, LeverFi'nin 1 doları görmesinin çok zor olduğu ifade ediliyor.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 0,0033 dolardan işlem gören LEVER, CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin karşısında da 0.0000001356 BTC ile işlem görüyor. Bunların yanı sıra 42,153,852 USD işlem hacmi ile piyasa değeri açısından 446. sırada yer alan LEVER’ın ortalama 24 saatlik işlem hacminin 64,279,261 USD olduğu ifade ediliyor.

LEVER Coin Nasıl Alınır?

LEVER Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

LEVER Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından LEVER Coin’in işlem gördüğü BUSD ve Tether (USDT) alarak LEVER işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article