LUNA Dövmeli Mike Novogratz Konuştu! Ünlü Milyarder Çok Güveniyordu!

2 years ago 87
Okuma Süresi: 2 Dakika

Terra (LUNA)’ya ciddi anlamda güvenen Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, çöküşün ardından sessizliğini bozdu. Kripto para piyasalarından milyarlarca doların silinmesine sebep olan Terra çöküşü dev yatırım firmalarını ve milyarderleri de zarara uğrattı. Peki koluna LUNA dövmesi yaptıran milyarder olayı nasıl değerlendirdi?

LUNA Dövmeli Milyarder

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, koluna aşağıda gördüğünüz dövmeyi yaptırmış ve projeye olan inancını yinelemişti. Ancak çatallanma başarıyla sonuçlanmaz ve insanlar projeye yeniden güvenmezse bunu sildirmesi gerekebilir.

Novogratz, merkez bankaları tarafından para politikasının sıkılaştırılmasının, algoritmik stablecoinler çıkarmaya odaklanan bir blockchain protokolü olan Terra (LUNA)’nın çöküşüne katkıda bulunduğunu söylüyor.

“Bu makro ortam, Luna ve UST’yi desteklemek için tutulan rezervler üzerinde baskı yarattı. UST‘nin büyümesi, Anchor protokolünde sunulan ve sonunda Terra ağının diğer yönlerini gölgede bırakan %18 faizden patladı. Rezerv varlıklar üzerindeki aşağı yönlü baskı, UST’nin geri çekilmesiyle birleştiğinde, ‘bankaya hücum’a benzer bir stres senaryosunu tetikledi. Rezervler, UST’nin çöküşünü önlemeye yetmedi”.

Güven Azaldı

Novogratz’a göre, Terra ağındaki hezimet merkezi olmayan finans (DeFi) ve genel olarak kripto pazarlarına olan güveni azalttı.

“Yalnızca Luna ve UST’de çok kısa bir sürede 40 milyar dolarlık piyasa değeri yok edildi. Hem büyük hem de küçük yatırımcılar kârın ve servetin yok olduğunu gördü. Çöküş, kriptoya ve DeFi’ye olan güveni sarstı”.

Ancak Galaxy Digital CEO’su, blockchain ve kripto para teknolojisinin kalıcı olduğunu söylüyor.

“Kripto paralar bir yere gitmiyor. Değerin ve mülkiyetin internetteki bilgi kadar özgürce akmasına izin veren merkezi olmayan altyapı oluşturmaya odaklanma yavaşlamıyor. Topluluğumuz esnektir, yeni bir şeyler yapmanın ortak bir inancına ve bunun çok erken bir başlangıç ​​olduğuna dair güvenceye sahiptir”.

Galaxy Digital, 2020’nin dördüncü çeyreğinde bilançosundaki sermayeyi kullanarak Terra’ya yatırım yaptı. Ocak ayında koluna LUNA kelimesini yazdıran Novogratz, şimdi dövmenin “girişim yatırımının alçakgönüllülük gerektirdiğini sürekli hatırlatma” işlevi göreceğini söylüyor.

Read Entire Article