LUNA Kurucusu Do Kwon, Mahkemede İddiaları Yanıtladı!

1 year ago 58

Terraform Labs'in yani LUNA'nın arkasındaki şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Do Kwon, Karadağ mahkemesi duruşmasına çıktı. Milyarlarca dolarlık bir çöküşün ve zincirleme etkinin mimarı olarak görülen Kwon, özellikle Belçika ve Kosta Rika'ya ait sahte pasaport kullanımına dair yargılandığı davada, suçsuz olduğunu iddia etti.

Kwon, Suçlamaları Reddetti

Bloomberg News tarafından aktarılan bilgilere göre Kwon bütün suçlardan beraatini talep etti. Kwon aslında Terraform'un batışından beri kaçak durumundaydı. Kwon ve şirketin CFO'su Han Chang-joon, Karadağ makamlarınca evrakta sahtecilik  suçu ve bilimum başka suçlarla anıldı.

Savunma avukatı Branko Andjelic, iki sanığın da kişi başı 400.000 euro ile serbest bırakılmasını talep etti. Savcılık makamı ise buna sert bir şekilde karşı çıkarak, iki kişinin de Karadağ sınırlarında kalmak için hiçbir sebebinin olmadığını ve kaçış tehlikelerinin bulunduğu vurguladı. Kwon'un yakalanmasını sağlayan aranma kararı Güney Kore tarafından çıkarıldı ve eylül ayında çıkan karar sonrasında Kwon resmen mart ayında tutuklandı. Karadağ yasalarına göre ise evrakta sahtecilik veya sahte evrak kullanımı suçlarının beş yıla kadar hapis cezası gerektirdiği görülüyor.

Herkes LUNA'nın Peşinde

Kwon eğer Karadağ yasalarına göre hapis cezasına çarptırılırsa kendisinin suçlu iadesini isteyen çok fazla ülke olabilir. Bu ülkelerin başında vatandaşı olduğu Güney Kore yer alırken bunu ABD ve İngiltere izleyebilir. Özellikle ABD'de Kwon'a ciddi bir piyasa manipülasyonu kaynaklı ceza verilebileceği düşünülüyor. Bütün bunlar ise TerraUSD ile başlamıştı.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) da şubat ayında Terraform Labs ve Kwon hakkında dava açtı ve dava hala devam ediyor. SEC, yatırımcıların dolandırılması suçundan açtığı davada Terraform'un devamlı olarak sahip olduğu tokenların fiyatının artacağını iddia ettiğini vurguladı. Dava dilekçesinde aynı zamanda TerraUSD'nin değerinin asıl iflas tarihinin öncesinde beklenenin altına düşmesi de yer aldı. TerraUSD bundan yaklaşık iki yıl önce 1 dolar değerinin altına düştü ancak iddialara göre ciddi miktarda UST alımları ile bu durum önlendi ve anlaşma bilinmeyen bir üçüncü taraf ile yapıldı.

Read Entire Article