LUNA ve UST Binance’da Neden Yok? LUNA Coin Hangi Borsalarda?

2 years ago 96
Okuma Süresi: 2 Dakika

Hacim bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance bugün LUNA ve UST işlem çiftlerini kaldırdı. Kripto para borsaları bu adımı ortak attı. Peki birkaç kez kaldırılan işlem çiftleri yeniden eklenecek mi? Yatırımcılar ellerindeki LUNA ve UST ile ne yapacak?

LUNA ve UST Binance’da Neden Yok?

Borsa cüzdanınıza giriş yaptığınızda LUNA ve UST varlıklarınız görünüyor ancak işlem çiftlerine ulaşamıyorsanız endişe etmeniz gerekmiyor. Airdrop için ikinci anlık görüntü alınacak ve bu sebepten işlem çiftleri geçici olarak kaldırıldı. LUNA ve UST yatırımcılarına airdrop ile 1 milyar maksimum arza sahip yeni LUNA dağıtılacağını zaten söylemiştik.

Hatta LUNA airdrop detayları haberimizde kaç LUNA için ne kadar airdrop alacağınıza kadar detayları sizlerle paylaştık. Yatırımcılar eğer 7 Mayıs tarihinden önce LUNA ve UST aldıysa farklı, 7 ile 27 Mayıs arasında alım yaptıysa daha farklı oranda airdrop hakkedişlerini yakında alacak.

LUNA Coin Hangi Borsalarda?

Airdrop sürecinin ne zaman tamamlanacağı net değil. Eğer her şey yolunda giderse birkaç gün içinde yapılan hesaplamalara göre yeni LUNA’lar cüzdanlara gönderilecek. Terra ağındaki hard fork sonrasında UST’ye yer yok. Yani elinizde tuttuğunu UST tokenleri için de LUNA alacaksınız. Her oluşabilecek fiyat dalgalanmalarından doğması muhtemel zararları önlemek hem de airdrop için alınacak anlık görüntüdeki karmaşayı önlemek için işlem çiftlerini kaldıran borsalar yerinde bir karar aldı.

Airdrop süreci tamamlandığında başta Binance olmak üzere bilindik kripto para borsalarının neredeyse tamamı yeni LUNA’yı platformlarında listeleyecek. Tahmini olarak 4 dolar (Terra topluluğunun tanınmış hesaplarından açıklanan ortalama fiyat) değerle açılış yapması beklenen yeni LUNA’nın yatırımcıların zararını ilk aşamada tamamen karşılamasına pek ihtimal verilmiyor. Yukarıda link verdiğimiz airdrop detaylarında da görebileceğiniz üzere gönderilecek yeni tokenlerin önemli bir kısmı kilitli olacak. Ayrıca birçok proje Terra ağından ayrılarak rakiplere geçiş de yaptı. Eğer LUNA çözüm olarak getirdiği hard fork sonrasında da büyük satışlar görürse gerçekten tarihi bir olay olacak.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article