LUNC İçin Şok Öneri! Kabul Edilirse Çok Büyük Ses Getirecek!

1 year ago 80

Son vergi önerisi LUNC fiyatına oldukça olumlu etki etti. Topluluk terk edilen ağı ayağa kaldırmaya çalışıyor. Kısa süre önce üç topluluk üyesi tarafından yapılan öneri ise yatırımcılar arasında tartışmalara neden oldu. Peki LUNC arzını düşürecek olan bu öneri yatırımcıları neden rahatsız ediyor?

LUNC Haberleri

Terra Classic topluluğunun üyeleri Alex Forshaw, Edward Kim ve Maximilian Bryan, UST isimli iflas eden algoritmik stablecoini diriltmeyi hedefliyor. Buna göre başlangıçta BTC (%60) ve LUNC'den oluşan merkezi olmayan bir rezerv ile teminatlandırılmış, algoritmik bir token olarak USTN oluşturulacak. Terra Classic'in USTC'sini yeniden yapılandırmak için yapılan öneri onu bir stablecoin yerine bir AFT algoritmik tokene dönüştürecek.

LUNC arzı da bu öneriyle değişecek. Yeni arzın 504 milyar olması hedefleniyor. Fakat bu yakımlarla yapılmayacak, ağ güncellemesiyle mevcut yatırımcıların ellerindeki token miktarı azaltılacak. Yeni arzda toplam 504 milyar LUNC oluşturulacak ve bunun %49'u (251 milyar) topluluk havuzuna gidecek. Toplam 253 milyar, kara liste dışı USTN kullanıcılarına gidecek. Teklif, mevcut USTC sahiplerine bir USTN airdrop olacağını belirtiyor.

LUNC Yatırımcıları Tedirgin

LUNC’nin mevcut 6,9 trilyonluk arzını 10 milyara düşürmeyi hedefleyen %1,2 vergi önerisi büyük bir ilgiyle oylamadan geçmişti. Binance kısa süre önce, LUNC spot ve marjin işlem çiftlerindeki kazançlarını yakım adresine göndermeye de başladı. Ancak bu yeni öneri yatırımcıların ellerindeki token miktarını azaltacağı için tepki çekiyor. Birçok kripto para, token başına değerini artırmak için 10000:1 gibi oranlarda arz değişikliğine gitti.

Yeni öneri birçok yönden sıkıntılıdır.

  • Binance işlem ücretlerini yakmaya başlamışken yatırımcılar ellerindeki token miktarının azalmasını istemiyor.
  • USTN isimli yeni token USTC yatırımcılarına airdrop olarak verilecek ancak LUNC yatırımcılarının tamamı USTC yatırımcısı değil.
  • Teminat olarak Bitcoin’in kullanılması fikri özellikle Terra’nın iflasında bu mekanizmanın katkısı varken kabul görmüyor.
  • 60 milyar dolarlık Terra iflasının ardından USTC’nin yeniden güven inşa etmesi zayıf bir ihtimaldir.

Yine de yatırımcıların tedirgin olmasına gerek yok. Bu öneri yukarıda belirtilen olumsuzluklar nedeniyle büyük ihtimalle oylamayı geçemeyecek.

Read Entire Article