Madencilik Hash Oranında Son Durum: Dikkat Çeken Açıklamalar!

2 years ago 100

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatını 20.000 dolar seviyelerinin üzerinde tutma mücadelesi verirken madencilik hash oranı, kripto para biriminin yüksek volatilitesinden etkilenmediği ileri sürülüyor.

Hash Oranında İstikrar

Bir kripto para veri analiz şirketi olan Coin Metrics tarafından 29 Haziran'da yayımlanan rapora göre, 30 günlük hareketli ortalamada Bitcoin madenciliği hash oranı rekor seviyeye ulaşmasının ardından 215 EH/s seviyesi civarında sabit kaldığı belirtildi. Hash oranının Haziran ayında istikrar kazanmadan önce, Bitcoin fiyatından bağımsız olarak yukarı yönlü bir ivmede olduğu söylendi. Lider kripto para biriminin Haziran ayının başındaki 30.000 dolarlık destek seviyesini, kaybetmesinin ardından hash oranındaki istikrarlı görünümün Bitcoin'in yüksek volatilite yaşadığı dönem ile aynı zamana denk geldiği ileri sürüldü.

Tarihsel verilere bakıldığında genel olarak Bitcoin'in fiyatı yükseldiğinde hash oranının da arttığı belirtildi. Kripto para piyasalarında yaşanan yüksek volatilite ile birlikte gelen ciddi değer kayıplarının Bitcoin madenciliğindeki güç tüketimini ciddi ölçüde etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca mevcut piyasa koşullarında birçok Bitcoin madencisinin üretim faaliyetlerini devam ettirebilmek adına yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldikleri söyleniyor. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde madencilik ile alakalı yayımlanan raporda Bitcoin'in enerji tüketiminin 2022 yılının başında kaydedilen 204.5 TWh seviyelerinden 133.27 TWh'a gerilediği belirtildi.

Strateji Değişiklikleri

Öte yandan Bitcoin madenciliğindeki kârlılık oranı düşmeye devam ederse, madencilerin büyük olasılıkla operasyonları durduracağı ve bu durumun hash oranı açığına yol açabileceği ileri sürüldü. Olası durumda, madencilik zorluğunda ciddi değişikler olabileceği ve aktif hash oranının madencilik ödüllerinden daha fazla yararlanabileceği belirtildi.

Kripto para piyasalarında yaşanan belirsizlik hash oranını önemli ölçüde etkilemese de, madencilerin kazandıkları Bitcoin'lerini yönetilmesinde kullandıkları stratejiyi değiştirdi. Bitcoin madencileri değiştirdikleri stratejileri ile Mayıs ayı içerisinde birçoğu %100 satış oranı kaydetti.

Yazı kaleme alındığında Bitcoin 20.120 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article