Makro Gurusu Alden’den İlginç Bitcoin Yorumu: Dünyanın En İyi Defter-i Kebiri

2 years ago 90

Makro stratejisti Lyn Alden, enflasyonist bir sistem tarafından desteklenen küresel finans sisteminde Bitcoin'in (BTC) dünyanın en iyi Defter-i Kebiri (Büyük Defter) olduğunu iddia ederek en büyük kripto parayı övdü.

Parasal Sistem ve Bitcoin

Ünlü Bitcoin savunucusu Peter McCormack'a röportaj veren makro stratejisti Lyn Alden, BTC'nin mevcut parasal sisteminin sorunları için en ideal çözüm olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

En büyük sorunumuz enflasyonist bir sistemimizin bulunması. Gelişmiş ülkelerde bu yeterince bir sorun. Daha küçük ve gelişmekte olan ülkelerde, ortalama olarak çok daha yüksek enflasyon olur ve genellikle yaşamları boyunca hiperenflasyonla yaşarlar. O ülkenin para birimini elinde tutanlar tasarruflarını kaybeder. İkincisi, çoğunlukla izin almanız gerektiği gerçeğidir. Bir şeyler yapmak için bankanızdan izin almanız gerekir. Bazı ülkelerde, bu oldukça iyi bir durum. Daha otoriter yönetim altındaki diğer ülkelerde, Freedom House'un tahminlerine göre dünyanın yaklaşık yarısı otoriter veya yarı otoriter olarak sınıflandırılan bir yönetim altında yaşıyor. Yani izin sistemleri bu konuda açıkçası büyük bir problem. Dolayısıyla, oldukça açık olan gelişmiş tasarruf ve ödeme teknolojisine sahip olmamak ve enflasyonist bir para birimine sahip olmak dünyadaki birçok insan için gerçekten kötü.

Dünyanın En İyi Büyük Defteri

Alden'e göre, para yalnızca bir Büyük Defter'dir ve en büyük kripto para Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto, BTC'nin taşınabilirliği, doğrulanabilirliği, şeffaflığı ve arzının sınırlı olması nedeniyle dünyanın en iyi Büyük Defteri'ni tasarladı:

Bence parayı tanımlamanın en iyi yolu en satılabilir mal olmasıdır ki bu paranın daha meta odaklı görünümüdür. Bence bu doğru. Parayı tanımlamanın başka bir yolu da Büyük Defterler oldukları gerçeğidir. Genellikle, Büyük Defterler tarihteki emtia paralarına karşılık gelir, ancak günümüzde açıkçası buna gerek yoktur. Bu anlamda, en iyi Büyük Defter (sayıları karıştıramayacağınız, şeffaf olmayan) ile sabit bir hesap biriminin birleşimi oldukça muhteşem bir devrimdir. Bitcoin temelde altından daha hızlıdır ancak fiat paradan daha denetlenebilir ve daha kontrolcüdür. Kendi merkeziyetsiz aktarım aracısı ve kayıt memuru olarak hareket eder. Bu harika bir teknoloji.

Lider kripto para Bitcoin gün içerisinde kaydettiği yüzde 0,51 yükselişle 19 bin 832 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article