Makroekonomik Uzmandan Korkutan Açıklama: Toplu Tasfiye Uyarısı Verdi!

2 years ago 132
 Toplu Tasfiye Uyarısı Verdi!

Makroekonomik uzman Raoul Pal, yaptığı son açıklama ile birlikte küresel piyasaların toplu bir tasfiye aşamasına kilitlendiğini ve kısa vadede bir geri dönüş beklemediğini dile getirdi.

Küresel Piyasalar Toplu Bir Tasfiye Aşamasına Kilitlendi

Real Vision CEO’su Raoul Pal, yaptığı bir röportajda küresel piyasalara yönelik kritik açıklamalarda bulundu. Pal, yaptığı açıklamalarda portföyünüzde ne olursa olsun, piyasada daha fazla acı yaşanacağını belirtti.

Öte yandan Pal, bu açıklamalarına ek olarak ABD dolarını şimdilik güçlü kalabilecek tek varlık olarak gösterdi ve açıklamalarına şu şekilde devam etti;

Bu çirkin bir piyasa. Bence burada olan şey, piyasanın sindirmesi için iki faktör olduğu. Bunlardan biri enflasyondur ve bu, piyasanın belirli şekillerde kurulmasını sağlamıştır. Herkes belirli şeylerle dolu.

Ardından, büyüme buharlaşmaya başlar. Tüketici isteğe bağlı hisse senetleri gibi şeyler [içinde] her yerde görebilirsiniz. Bunu ileriye dönük göstergelerde görebilirsiniz. Dolayısıyla piyasa, enflasyon artı [yavaşlayan] büyüme ile uğraşmak zorunda ve bu temelde herkesin tasfiye düğmesine basması anlamına geliyor.

Yani her şey tasfiye oluyor. Bu uyarmak istediğim konu 1 yıldızlı piyasaların korelasyonu. Bütün piyasalar bundan etkilenir. Ancak yerinde kalan tek şey dolar olur. Çünkü bu bir tür güvenli liman olarak karşımıza çıkıyor.

Hem Enflasyon Hem de Büyüme Düşecek

Bunlara ek olarak Pal, önümüzdeki aylarda hem enflasyonun hem de büyümenin aynı anda düşeceğini öngörüyor. Pal, bu konuda yaptığı açıklamalarda öngörüsünün gerçekleşmesi durumunda, büyüme hisse senetleri, altın ve kriptonun nihayetinde fayda sağlayabileceğini dile getirdi.

Makroekonomik uzman, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti;

Haklıysam, bu enflasyon hikayesi değişecek ve büyüme yavaşlayacak, işte o zaman merkez bankasının ne yapacağını sorguladığımız bir dinamiğe kaymaya başlayacağız.

Bence altın oldukça iyi. İlginçtir ki, altın ve büyüme stokları, reel oranlar sıkılaşmaya başladıkça kötü bir performans sergileme eğilimindedir. Eğer durum buysa, gerçek oranlar tekrar negatif oluyor. Eğer haklıysam, bu genellikle altın, kripto, uzun vadeli büyüme, bu tür şeyler için iyidir ve insanların emtia hisseleri gibi içinde bulunduğu her şey için kötüdür.

Read Entire Article