Mart’ta Gördüğü En Düşük Seviyeye Göre %95 Artan Altcoin!

2 years ago 119

Kripto piyasası, iki gündür son iki haftaya rağmen nispeten iyi günler yaşıyor. Başını Bitcoin (BTC)’nin çektiği yükselişlere diğer altcoinler de katılıyor. Bunların ötesinde Monero (XMR), Mart ayında gördüğü 145 dolarlık fiyat seviyesinden sonra bugün gün içerisinde 267 dolara kadar ulaşarak yaklaşık %95 kadar arttığını ispatlıyor.

XMR Fiyat Hareketleri

Bu yazı yazılırken XMR, son 24 saatteki %2,5 kadar fiyat artışıyla 257 dolardan işlem görüyor. Ayrıca XMR, haftalık olarak %10, aylık ise %30 kadar artışta olduğu görülüyor. Geçmiş verilere bakıldığında XMR’nin, 24 Şubat’ta 132 dolara kadar düştüğü ve sonrasında 28 Mart’tan bu yana yukarı yönlü hareketleri zorladığı gözlemleniyor.

XMR, bu süreçte kısa vadeli yükselenen paralel bir kanal içerisinde işlem görüyor. Bunun yanı sıra XMR, çapraz bir direnç seviyesinden kurtulsa da henüz önemli bir uzun vadeli direnci kazanmış olarak gözükmüyor. Uzmanlar, XMR için bu direncin öncelikli olarak 260 doların üzerinde kalabilmesi ve sonrasında ise 290 doları zorlayabilmesi olduğunu söylüyor.

Fib ve BTC

Aslında XMR, 12 Nisan’da bu ilk fiyat direncini kırarak 272 dolara kadar ulaşabilmişti. Şu anda ise XMR, 260’ı zorluyor ancak 0,618 Fib geri çekilme direnç seviyesinin üzerine henüz çıkamıyor. Eğer XMR, bunu başarabilirse XMR’nin bir sonraki hedefi 290 dolar olacaktır. Dolayısıyla XMR’nin gün içerisinde sıkça 260 doları zorlaması henüz yeterli gelmiyor ve bu önemli direncin kırılması gerekiyor.

Öte yandan XMR/BTC çiftine bakıldığında XMR’nin fiyatının 0,0065 olması ile direnç alanı içinde işlem gördüğünü gösteriyor. XMR, BTC karşısındaki 2018’den beri devam eden bu direnci kırabilirse artışı büyük ölçüde hızlanabilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article