Mastercard: Bu Bölgedeki Her 2 Kişiden Biri Kripto Paraları Deneyimledi

2 years ago 95

Dünyanın en büyük ödeme şirketleri kripto ve dijital paralar konusunda her geçen gün daha büyük adımlar atmaya devam ederken, sektörün ve tüketicilerin nabzını tutmak için anketler, araştırmalar yaptırmaya devam ettikleri görülüyor. Ödeme devlerinden Mastercard'ın bu amaçla Latin Amerika'da gerçekleştirdiği son anketi birbirinden ilginç veriler ortaya koyuyor.

Kullanım Oranının Yüzde 95'i Bulması Bekleniyor

Mastercard'ın anketine göre, pandemi sırasında başlayan dijital ödeme devrimi Latin Amerika'nın ilgisini çekiyor ve bölgedeki kripto para kullanımını hızla artırıyor.

Anket, bölgedeki tüketicilerin yüzde 51'inin kripto paralarla herhangi bir işlem gerçekleştirdiğini gösteriyor. Mastercard'ın Mart ve Nisan ayları arasında dünya çapında 35 binden fazla kişi ile gerçekleştirdiği ve Çarşamba günü yayınlanan Mastercard'ın Yeni Ödemeler Endeksi 2022'ye göre, katılımcıların üçte birinden fazlası stablecoin ile alışveriş yaptıklarını söyledi. Çalışmanın ikinci baskısı, finansal inovasyonun (kripto paralar, DeFi çözümleri, Blockchain ve NFT'ler) bölgede önemli faaliyetler kaydettiğini ve tüketicilerin ekosistem hakkında daha fazla bilgi edinmeye istekli olduğunu ortaya koyuyor.

Mastercard Latin Amerika ve Karayipler Ürün ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Walter Pimenta, "Geçen yıl Latin Amerikalılar giderek artan bir şekilde finansal işlemlerini yürütmek için teknolojiye yöneliyor ve bu eğilimin, yüzde 95'lik bir kesimin önümüzdeki yıl dijital bir ödeme yöntemini kullanmayı planlaması ve yüzde 29'unun daha az nakit kullandığını kabul etmesiyle birlikte yükselmeye devam etmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Finans Kurumlarını Çevreleyen Beklentiler

Latin Amerika'da ankete katılan tüketicilerin yüzde 54'ü kripto paraların bir yatırım olarak performansı konusunda oldukça iyimser ve üçte ikisi geleneksel ödeme yöntemleri yerine kripto paraları kullanmak için daha fazla esneklik istiyor. Ankete katılanların yüzde 82'si olan bölgedeki tüketicilerin çoğu, kripto paralarla ilgili alım satım işlemlerini doğrudan mevcut finans kurumlarından yapmak istediklerini söyledi.

Anket, ayrıca tüketicilerin kripto paralara güvenilir bir kuruluş tarafından verildiği veya desteklendiği takdirde yatırım yapma (yüzde 69) ve ödeme yapma/alma (yüzde 67) konusunda kendilerini daha güvende hissedeceklerini gösteriyor.

Read Entire Article