Matic Fiyat Analizi: Güçlü Duruş Devam Edecek Mi?

2 years ago 94

Poligon (MATIC), uzun vadeli alçalan bir direnç çizgisinden çıktı. Mevcut kısa vadeli dirençten çıkmayı başardığında yukarı yönlü hareketine devam etmesi muhtemel olabilir. MATIC, Aralık ayında tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 2,92 dolara ulaştığından beri azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyordu. Aşağı yönlü hareket şimdiye kadar Haziran ayında 0,31 dolara kadar düştü.

Dirençler Ve Destekler

Fiyat daha sonra sıçradı (yeşil mum), 0,37 dolarlık yatay alanı destek olarak doğruladı. 8 Temmuz'da alçalan direnç çizgisinden çıktı. Şu anda, hat 189 gündür yerindeydi. Şimdiye kadar, fiyat 0,985 dolar ile en yüksek seviyesine ulaştı. Yukarı hareket devam ederse, en yakın direnç alanı, 0,382 Fib geri çekilme direnç seviyesinin yarattığı 1,31 dolarda olabilir.

İlginç bir gelişme ise, şu anda 50'nin üzerine çıkmaya çalışan haftalık RSI'nin hareketi olarak görülüyor. Olursa, bu eğilimin yükselişe geçtiğine dair güçlü bir işaret olabilir.

Akım Direnci

Günlük zaman çerçevesine daha yakından bakıldığında, MATIC'in daha kısa vadeli de olsa hala azalan bir direnç çizgisini izlediği görülüyor. Hat, 31 Mart ve 18 Temmuz'da reddedildi. Günlük RSI aşırı alım bölgesinde olmasına rağmen hala artıyor. Yani, fiyatın gerçekten kırılması mümkün olabilir.

Olursa, daha önce ana hatları verilen 1,31 dolarlık Fib direnci, şimdi direnç sağlaması beklenen yatay bir destek alanıyla da özetleniyor. Kripto para tüccarı @CryptoGodJohn, 13 Haziran dip seviyesinden bu yana iki katından fazla arttığı için MATIC'in iyi performans göstermeye devam edebilecek kripto paralardan biri olduğunu belirtti. Artış oranının devam etmesi ve muhtemelen hızlanması için fiyatın kısa vadeli alçalan direnç çizgisinden çıkması gerekiyor.

Geleceğin MATIC Hareketi

Dalga sayısı yukarı doğru hareketin devamını destekleyebilir. Bunun nedeni, fiyatın yükselen paralel bir kanaldan kırılmış olması, artışın düzeltici olmadığını gösteriyor olabilir. Bu nedenle, fiyatın genişleyen beş dalgalı bir yukarı hareketin (siyah) üçüncü dalgasında olması muhtemel. Alt dalga sayısı kırmızı olarak verilmiş durumda. Dolayısıyla, kısa vadeli olası bir geri çekilmenin ardından yukarı yönlü hareketin devam etmesi beklenilebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article