Meksikalı Senatörden Bitcoin’in Yasal Para Birimi Olması için Yasa Tasarısı

2 years ago 98

Meksika Cumhuriyeti senatörü Indira Kempis, kabul edilmesi durumunda ülkede Bitcoin'i yasal para birimi yapacak ve Meksika'nın para yasası esas alınarak çerçevelenecek bir yasa tasarısı sundu.

Yasa Tasarısı Parlamentoya Sunuldu

28 Haziran'da parlamentoya sunulan yasa tasarısında, "Meksika Birleşik Devletleri Para Yasası'nın 2. maddesine eklenerek aşağıdaki şekilde yeniden düzenlendi: 2. madde Bitcoin (BTC), Meksika Cumhuriyeti'nde yasal para birimi olarak kabul edilecek" metni yer alıyor.

Kempis, geçen yılın Nisan ayında meclise yasa değişikliği için iki yasa teklifi sunmuştu. Sunulan yasa tasarılarında Bitcoin veya diğer herhangi bir merkeziyetsiz dijital varlıktan söz edilmiyordu. Özellikle yasa tasarısının 2. maddesi önerilen revizyonda en dikkat çeken nokta. Bu maddede, "Ulusal bölgede dolaşımdaki paralara dijital türlerin bir parçası olarak sanal varlıkların dahil edilmesi; bu amaçla, dijital paraları sadece merkez bankasının çıkarabileceğini tespit ediyor." metni geçiyor.

Finansal Katılımın Önündeki Engelleri Kaldırabilir

Tasarının hükümleri Meksika vatandaşlarının karşı karşıya oldukları finansal engellere dayanıyor. Şu anda Meksika vatandaşları finansal ürünlere ve eğitime erişimde birçok problemle karşı karşıya. Kempis, Meksikalıların yaklaşık yarısının ülkenin geleneksel finansal sistemine erişiminin olmadığını ve bunun ülke için çok büyük bir sorun yarattığını öne sürerek Bitcoin'in tasarıda kabul edilmesinin elzem olduğunu belirtti:

Teknoloji kullanımının finansal katılımı teşvik edebilmesi ve garanti edebilmesi için Bitcoin'i benimseyen eylemler gerekiyor.

Kempis'e göre, Meksika nüfusun yüzde 56'sı resmi bir tasarruf hesabına sahip değil. Bu, nüfusun bu kesiminin tasarruf yapmak için resmi bir finansal araca erişmek adına bankacılık kurumlarına güvenmedikleri ve ilgi göstermedikleri anlamına geliyor.

Read Entire Article