Meltem Demirörs Korkuttu: Kripto Kışı Bu Tarihe Kadar Uzayabilir!

2 years ago 92

Coinshares'in Baş Strateji Sorumlusu (CTO) Meltem Demirors, CNBC ile yaptığı son röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bitcoin: Ufukta, Katalizör Yok!

Sektörün önde gelen isimlerinden Meltem Demirörs, kripto kışının sene sonuna  ve hatta gelecek yılın ilk çeyreğine kadar uzayabileceğini belirtti. CoinShares'in güncel verilerine dikkat çeken Demirörs, Bitcoin'i aylardır süren düşüş eğiliminden kurtaracak somut bir katalizörün ufukta olmadığını iddia etti. Bitcoin, yine 20.000 doların altına düşerken, Meltem Demirörs'ün durum değerlendirmesi büyük ilgi gördü. Fed'in faiz oranlarını artırması, makroekonomik faktörlerdeki kötüleşme ve Euro'nun USD karşısında değer kaybetmesinde dikkat çeken Demirörs, Bitcoin konusunda olumlu bir duruş sergilemedi. Yöneticiye göre, teknoloji hisseleri ve kripto paralar düşmeye devam edecek.

Kredi veren firmalar ve borsalar birbiri ardına iflasa sürüklenirken, sektör son zamanlarda zor günler yaşıyor. Devam eden belirsizlik ve şeffaflık eksikliği, yatırımcıların kripto paralardan uzaklaşmasına neden oldu. Demirörs'e göre, milyarlarca dolar bir gecede buharlaştıktan, likidite sistemden çıktıktan sonra, bunun tam etkisini henüz görmedik çünkü sektördeki şirketlerin çoğu halka açık değil. Ancak, son dönemde yaşanan krizler, yatırımcı güvenine büyük darbe vurdu. Paylaştığı Twitter iletisinde Demirörs, geleneksel piyasalardan bu tür borçlanmalara olan talebin yüksek kalması nedeniyle birkaç kredi firmasının çöküşünün ardından sektörde “büyük bir boşluk” oluştuğunu belirtti. Kötümserlik hissi, endüstriyi sarsmaya devam ederken, kripto sektöründe borç veren şirketler, sermaye miktarını azalttı.

Durum, Daha da Kötüye Gidecek!

Ayrıca, stablecoin'leri düzenleme konusunda artan baskı ve piyasada devam eden likidite azalması ile Demirors, bankacılık sistemi dışındaki likidite kurudukça oranların daha da yükseleceğini ifade etti. Bu, kaldıraçlı pozisyonlara erişimin daha iyi derecelendirildiği anlamına geliyor. Örneğin, Tether'in temel rezerv durumuna ilişkin artan şüphenin ortasında USDT'yi açığa çıkarmak için son derece yüksek borçlanma oranı gösterildi. Demirörs, bu konuda şunları söyledi:

Tether'deki FUD, her zamanki gibi devam ediyor. USDC'deki FUD ise şimdi başlıyor. Bu durum, döngüde nerede olduğumuzun bir göstergesi.

Böylesine olumsuz piyasa koşullarında, Grayscale'in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gibi kripto hisse senetleri,  şu anda Net Varlık Değerine (NAV) göre %31 indirimle işlem gördüğü için büyük ölçüde kan kaybetti. Demirörs, yaklaşan 3AC tasfiyesinin neden olduğu satışlar nedeniyle  durumun daha da kötüleşeceğini kaydetti.

Read Entire Article