Meme Coinlerde Son Durum! Shiba, Dogecoin ve Diğerleri!

2 years ago 96

Yüzbinlerde insanın tek bir hedefe odaklandığı, yatırım yaptıkları projeyi yüceltmek için mücadele verdikleri bir alan, evet meme tokenlerden bahsediyorum. Twitter üzerinden spam yapan hesapları incelerseniz bunların büyük çoğunluğu meme coin yatırımcılarıdır. Çünkü sosyal hacim dışında ellerinde ürettikleri bir değer bulunmaz. Belki de Shiba Inu bu söylemin dışında tutulmalıdır. Fakat o bile geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde böylesi bir kitleye sahipti. 2021 Nisan ayında SHIB almış biri olarak bunu söyleyebiliyorum.

O halde gelin en popüler meme coinlerin son durumlarını ele alalım.

Dogecoin (DOGE)

Yazı hazırlandığı sırada DOGE 0,082 dolardan alıcı buluyor. Geçtiğimiz gün Elon Musk, SpaceX ürünlerinde de Dogecin’in ödeme seçeneği olarak sunulacağından bahsetti. Bugünlerde Twitter anlaşması var ve Dogecoin’in ihtiyacı olan şey artık Elon Musk’ın övgülü paylaşımlarından daha fazlasıdır. Dogecoin kurucuları ve Elon Musk’ın girdiği polemik dün fiyatta ciddi bir etki oluşturmadı.

Dogecoin’in sosyal hacmi ise yukarı görüldüğü gibi fiyatla uyumlu hareket ediyor. SNL Şov dönemindeki sosyal hareketlilik gelmediği sürece fiyatın yeniden 0,30 dolar ve üzerine çıkması pek mümkün görünmüyor. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte Twitter blue ödemelerinde Dogecoin’i aktifleştirmesi? Bu senaryoda Dogecoin güzel çıkış yakalayabilir. Elbette piyasaların genel yönünün de buna müsaade etmesi gerekiyor.

Shiba ve Diğer Meme Coinler

Bugünlerde herkes Shiba Inu (SHIB)’nın kurucus Ryoshi takma adlı geliştiriciyi konuşuyor. Bir yılın ardından ortaya çıktı ve misyonumu tamamladım dedi. Ryoshi kesinlikle çok büyük bir iş başardı. Oluşturduğu topluluk, yeterince ilgi görmese de büyüttüğü ekosistem takdire şayandır. Mart, Nisan aylarında Shiba, 8 sıfırlı bir shitcoinden başka bir şey değildi. Ancak bugün değer üretiyor. Elbette bu, fiyatının mevcut arz durumu ile asla 1 dolar olmayacağı gerçeğini de değiştirmiyor. Burn mekanizması güzel fakat çay kaşığıyla bir havuzu boşaltmaya benziyor. SHIB yazı hazırlandığı sırada 0,000011 dolardan alıcı buluyor. Bu seviyenin korunması önemli, Bitcoin izin verirse fiyat yeniden 0,00002 doları aşarak ATH bölgesini hedefleyebilir. Ancak genel görünüm negatif olduğu için Shiba tarafında da umut satmamak gerekiyor.

Yukarıdaki görselde Shiba’nın sosyal hacmi ile fiyatının uyumunu görüyorsunuz. Diğer popüler meme tokenler ise aşağıdaki gibidir.

Sorun şu ki, boğa piyasalarında yoğun ilgi gören bol sıfırlı shitcoinler, kripto paralar düşüşe geçtiğinde yeterli parayı kendilerine çekemiyor. Doğal olarak düşüş yönü hareketlerine onlar da devam ediyorlar. Düşük hacimli birkaç tanesi hariç çoğu piyasayla aynı yöne hareket ediyor. Bundan dolayı kriptolarda kışı yaşadığımız şu günlerde bol sıfırlı coinler iyi bir yatırım seçeneği olmayabilir. Daha fazla sıfıra sahip olmaları için tüm şartlar müsait.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article