Meme Token Roketleri Ateşledi! Ethereum Kurucusu Tavsiye Verdi!

1 year ago 64

Piyasa değerine göre en büyük meme token olan Dogecoin yeniden roketleri ateşledi. Fiyat yükseliyor. Twitter’ın satışıyla birlikte Dogecoin yatırımcılarının kazançlarını katlayabileceğini haftalardır söylüyorduk. Nitekim öyle de oldu. Elon Musk’ın anlaşmaya geri dönmesi ve şirketi resmen satın alması (resmi satış ilan edildi ama işlemler önümüzdeki saatlerde tamamlanacak) DOGE fiyatını uçurdu.

DOGE, Elon Musk ve Twitter

Son 24 saatte Amazon’un olumsuz verileri nedeniyle 0,072 dolara kadar düşen DOGE fiyatı yeniden 0,085 dolara tırmandı. Yazı hazırlandığı sırada 0,0848 dolardan alıcı buluyordu. Elon Musk’ın Twitter anlaşmasını geri döneceğini son dakika olarak açıkladığımızda fiyat henüz 0,06 seviyelerindeydi. Hızlı bir geri dönüş yapan Dogecoin, muzip milyarderin desteğiyle kısa sürede 0,1 dolara kadar tırmanabilir.

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını tamamlaması ve Twitter'ın CEO'su olma planlarını açıklaması birçok büyük duyuruyu da beraberinde getirdi. Trump dahil kalıcı olarak kapatılmış tüm hesaplar yeniden açılacak ve Twitter dün akşam NFT’lerin gönderi olarak (Tweet) paylaşılabilmesine olanak tanıyan bir özellik duyurdu.

Ethereum Kurucusu Tavsiye

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, Elon Musk'ın Twitter merkezini İsviçre'ye kaydırması gerektiğine inanıyor. Anlaşmanın başarıyla tamamlanmasının ardından, eski Bloomberg köşe yazarı Noah Smith, Elon Musk'ın Twitter genel merkezini San Francisco'dan Oakland'a kaydırması gerektiğini tweetledi. Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin ise Twitter merkezinin İsviçre'ye taşınması gerektiğini söyledi. Ülke, Zug'da bir şirketler ve vakıflar kümesi olan "Kripto Vadisine” ev sahipliği yapıyor.

Musk'ın Twitter'ı resmen devralmasının ardından aralarında CEO Parag Agrawal ve CFO Ned Segal'in de bulunduğu Twitter yöneticileri istifa etti. Bazı raporlar Musk'ın gerçekten de Parag'ı kovduğunu ve binadan dışarı çıkardığını ortaya koyuyor.

Bu arada Musk'ın Dogecoin'i Twitter'da tanıtma planları belirsizliğini koruyor. Ancak Dogecoin topluluğu, Musk'ın yakında bazı planlarını açıklayacağı konusunda iyimser. Bu planlarda kripto paralara dair neler olduğunu ise ancak zaman gösterecek. Eğer bu beklenti kripto para topluluğunda yayılırsa altcoinlerde çift haneli yükselişlerin başladığını görebiliriz. Fakat unutmamız gereken bir detay var. Çarşamba günü Fed faiz kararı açıklanacak ve bu karar öncesinde genellikle piyasa satışlarla karşılaşıyor.

Read Entire Article