Mercado Bitcoin, Brezilya’nın CBDC Projesi İçin Stellar ile Ortaklık Kurduğunu Duyurdu!

2 years ago 98
Bu 4 Ülke Güçlerini Birleştirdi! Ortak Bir CBDC Projesi Başlatıyor
Okuma Süresi: 2 Dakika

Latin Amerika’nın en büyük dijital varlık borsası olan Mercado Bitcoin, Brezilya’nın Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) projesinde yapılacak işbirliği bağlamında Stellar Development Foundation (SDF) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Mercado Bitcoin ve Stellar Development Foundation, Brezilya’nın 2022 yılında başlatılması planlanan CBDC projesi için Brezilya Merkez Bankası tarafından belirlenen minimum gereksinimlerini karşılayacak kadar işlevsel bir CBDC çözümü adına güçlerini birleştiriyor.

Mercado Bitcoin ve Stellar İşbirliği

Latin Amerika’nın en büyük dijital varlık borsası Mercado Bitcoin, Brezilya’nın 2022 yılı içerisinde başlatılması planlanan CBDC projesinde yapılacak işbirliği kapsamında Stellar Development Foundation (SDF) ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Mercado Bitcoin ve Stellar Development Foundation (SDF), bu ortaklık ile birlikte Brezilya Merkez Bankası tarafından belirlenen minimum gereksinimlerini karşılayacak kadar işlevsel bir CBDC çözümü için birlikte çalışacak.

Mercado Bitcoin CEO’su Reinaldo Rabelo, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında Stellar ile kurdukları bu ortaklık ile birlikte Brezilya’nın CBDC projesi adına sağlam temeller oluşturabilmeyi ve bu CBDC projesi için gereken tüm parametreleri karşılamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Brezilya’nın CBDC Projesine İlişkin Önemli Açıklamalar

Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Stellar’ın Brezilya’nın CBDC projesi için farklı kullanım örneklerini keşfetmeye hazır olduğunu söyledi. Öte yandan Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto da yakın zamanda geliştirilmekte olan CBDC’nin 2022 yılının ikinci yarasında piyasaya sürülebileceğini açıkladı. Ancak yapılan açıkalamalara göre halka açık bir lansmandan önce CBDC’nin bir pilot versiyonu piyasaya sürülecek. Ayrıca bu yeni sistem ile birlikte bankaların mevduatları üzerinden stablecoin çıkarabilecekleri ve Merkez Bankası’nın CBDC platformu üzerinden akıllı sözleşmeler ve DeFi çözümlerini etkinleştirebilecekleri ifade edildi.

Read Entire Article