Merge Yaklaştıkça Bu Altcoin Yükseliyor! Ethereum Değil!

2 years ago 107

Yıllardır beklenen Ethereum birleşmesi nihayet yakın zamanda gerçekleşecek. Kripto para yatırımcıları heyecanla bu anı bekliyordu. 15 Eylül tarihinde tamamlanması beklenen merge birçok açıdan Ethereum ağının daha iyi bir noktaya taşınmasını sağlayacak. Fakat bu büyük gelişme şimdilik ETH kadar ETC fiyatını da etkiliyor.

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic, ağın hash oranındaki hızlı artış nedeniyle büyümeye devam ediyor. Kısa sürede %12 artan altcoin madencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kripto para yatırımcıları Ethereum fiyatına odaklanmışken bu büyüme sürpriz olmadı. Nitekim birkaç aydır büyük madencilik şirketleri Ethereum Classic ekosisteminin gelişmesi için yatırımlar yapıyor. Bu yatırımların temelinde ise Ethereum madenciliğini bitecek olması var. Madenciler için en iyi alternatif ise ETC’dir.

Ethereum PoW çatalı az sayıda madenci tarafından desteklense de neredeyse tüm uygulamaların PoS’a geçeceğini açıklaması onları daha şimdiden başarısız hale soktu. Ethereum Classic fiyatının madencilerden aldığı destekle birlikte ilerleyen aylarda daha fazla büyüdüğünü görebiliriz.

Ethereum Classic (ETC) Fiyat

2016 DAO saldırısının ardından bir Ethereum hard forku olarak başlayan ETC bugüne kadar ayakta kalmayı başardı. Dün 2 madenciden alınan veri başına 48.82 terra hash (TH/s) ile tüm zamanların en yüksek hash oranına ulaşan ağ adeta gelecekte göstereceği fiyat performansının sinyallerini veriyor. Ethereum Classic ağının yerel tokeni olan ETC, CoinMarketCap verilerine göre son 24 saat içinde yaklaşık %12 arttı ve yaklaşık 35,6 dolardan işlem gördü.

Son 90 günde 21,4 dolar ile 35,6 dolar arasında hareket eden altcoin %60’ın üzerinde artış yaşadı. Geçen ay boyunca, Ethereum Classic'in hash oranı, 6 Ağustos'taki 30.08 TH/s'den pazar günü tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak %62.04 arttı. Yani fiyat performansı ile artan hash gücü paralel ilerliyor.

Daha da geriye gittiğinizde, rakamlar daha da dramatik. Son 12 aydaki hash oranı artışı %105’in üzerindedir. Hash verisi son derece önemli, ağ güvenliğinin üst düzeyde olması için hash oranının sürekli yukarıda olması gerekir. Örneğin, Ağustos 2020'de Ethereum Classic, toplam hash oranı 2.90 TH/s iken üçüncü %51 saldırısını yaşadı. O zamandan beri, hash oranı %1.606 arttığı için ağ benzer bir sorunla karşılaşmıyor.

Read Entire Article