Messari Raporu: Dev Balinalar Kripto Paralarda “Bu Anı” Bekliyor

2 years ago 94

2021, Bitcoin'i yaklaşık 70 bin dolara taşıyan kurumsal yatırımcıların yılı olarak kayıtlara geçti. Araştırma şirketi Messari'nin son raporuna göre, Paradigm, a16z ve hatta 3AC gibi kurumsal yatırımcılardan gelen muazzam girişler olmadan böyle bir boğa koşusu mümkün olamazdı ancak 2022'de durum büyük ölçüde değişerek tersine döndü.

Kurumsal Yatırımcıların Geri Dönüşü

Yatırımcılar, son boğa koşusu sırasında piyasadan doğru çıkışı yapmayı hedefliyor olsalar da bugün bunun tam tersi bir durum söz konusu. Kurumsallar piyasadaki kârlarını maksimize etmek için potansiyel giriş noktaları arayışına girişmiş durumdalar. Bunun için de acı eşiğinin en yüksek olduğu günlerdeki fiyatlardan alım yapmakla ilgileniyorlar.

Messari analistleri ve uzmanları, hazırladıkları raporda, bazı fonların düşük veya hiç kârlı olmamasına rağmen kurumsalların kripto para piyasalarına geri döndüğüne inanıyor. Aynı senaryo, kurumsalların ilk alımlarını yaptığı 2018'de, Bitcoin 10 bin dolar veya altında işlem gördüğü günlerde gözlemlenmişti. En büyük kripto para Bitcoin'in 2021'den beri değerinin yüzde 70'inden fazlasını kaybettiği göz önüne alındığında, günümüzde BTC satın almak 2018'de satın almaya benzerlik gösteriyor.

Messari'nin Raporunun Diğer Satır Başları

Kurumsal yatırımcıların potansiyel davranışlarına ek olarak Messari, yayımladığı raporda kripto para endüstrisinin ayrıştırılması, pazarın büyüme potansiyeli ve alternatif L1'lere olan inanç gibi diğer konuları da ele alıyor.

Messari uzmanları, endüstrinin farklı segmentleri açısından DeFi, NFT ve dijital varlık endüstrisinin diğer alt sektörlerinin muazzam büyüme kaydetmeleri dikkate alındığında bu alt sektörlerin genel olarak kripto para sektöründen ayrıştığının altını çiziyor.

Analistler, ayrıca NFT'lerin endüstrinin altyapısının genişlemesi ve mevcut durum göz önüne alındığında içerik oluşturucular ve itibar yönetimi için daha fazla araç getirmesi durumunda gelecekte kripto paraların benimsenmesini hızlandırabileceğine inanıyor. Öte yandan, merkeziyetsiz finansın (DeFi), gelecekte daha çok kullanılabilir hale gelmek için teknik ve güvenlik sorunlarını henüz çözmediği vurgulanıyor.

Read Entire Article