Meta Yöneticisi Yaptığı Açıklamayla Yatırımcılara Umut Işığı Oldu!

2 years ago 95

Sosyal medya ağının baş şirketi olarak hizmet veren Meta'ya göre Facebook'un 3 milyar kullanıcısı yakında dijital eserler alıp satabilecek.

Meta'nın yeni fintech başkanı Stephane Kasriel, ilk röportajında ​​NFT için hedeflerini "asla" değiştirmeyeceğini söyledi.

Şirketin dijital avatarlardan oluşan bir metaverse oluşturması ve bunlardan kâr etme konusundaki uzun vadeli planları için kritik öneme sahip çalışmalarda bulunduğu vurgulanıyor, ancak Google ve Apple'ın son yıllarda kripto varlıklarına güvensizlikleri ile tezat oluşturduğu da belirtiliyor.

Kasriel Açıklamalarda Bulundu

‘’Şu anda uygulamalarımızı kullanan yüz milyonlarca veya milyarlarca insan var ve onların dijital koleksiyon ürünleri toplamaları, sanal ve dijital ürünler yapabilen milyonlarca üreticinin bunları platformlarımızda satabilmeleri için bir fırsat görüyoruz. Mark Zuckerberg'in firması, fikri mülkiyet edinme konusunda diğer Silikon Vadisi devlerinden her zaman daha agresif olmuştur ve tüketiciler için Çinlilerin sahip olduğu TikTok ile savaşırken bu stratejiyi kullanmayı planlıyor.’’

Blok zinciri teknolojisine dayalı, NFT’ler, dijital ürünlerin orijinalliğini ve sahipliğini doğrulamak için kullanılır.

Meta'nın NFT stratejisinin, takipçilerini yanlarında getirecekleri umuduyla sanat eserlerini veya hizmetlerini satma seçenekleri sunarak sanatçıları ve etkileyicileri Facebook ve Instagram uygulamalarına çekmeyi amaçladığını söyledi.

Viral karakter ordusu nedeniyle TikTok, kullanıcı tabanını yılda 118 milyar dolarlık reklam tabanlı iş modeli tehlikede olan Meta'dan daha hızlı büyüttü. TikTok, etkileyicilerin etkinliğini göstermiş gibi duruyor.

Firmanın Şubat ayında üç aylık sonuçlarını açıklamasının ardından Meta'nın hissesi %25 düştü ve şirketin azalan karlılığı ve kullanıcı sayıları için TikTok'un "büyüyen rekabetini" işaret etti.

Bu yıl açıklanan dahili bir nota göre Meta, gelecekte NFT'leri "ücretler ve/veya reklamlar" yoluyla ticarileştirebilir.

Meta veri tabanında 3 trilyon dolarlık bir ekonomi, Meta'nın gelecek vizyonu olarak görülüyor ve NFT'lerin önümüzdeki on yılda bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynamasını bekleniyor gibi duruyor. Kullanıcılar, NFT'leri kullanarak avatarları için daha sonra diğer kullanıcılara satabilecekleri dijital öğeler oluşturabilirler.

İlk  olarak Ocak ayında Meta'nın, kullanıcıların NFT'lerini bu yılın Mayıs ayından itibaren sosyal medya profillerinde yayınlamalarına izin veren bir özelliği test etmeye başladığı bildirildi. Geçen ay, testi daha fazla içerik oluşturucuyu içerecek şekilde genişleteceğini söyledi ve yaptı.

Facebook'un tüm çabalarına rağmen, kendisini kısıtlanmamış pazarda kuramadı.

Süreç Nasıl İşledi?

Meta'nın Diem olarak bilinen ve sonunda bu yıl ABD düzenleyicileri tarafından engellenen dünya çapında bir kripto para birimi yaratma konusundaki başarısız çabasının ardından Kasriel CEO olarak görevi devraldı.

Kasriel, verdiği bir demeçte, sorunlu hale gelebilecek veya kapatılabilecek şeylere yatırım yapmaktan kaçınmak için düzenleyici ortamlara baktıklarını belirtti.

Paris doğumlu Kasriel, 2020'de Meta'ya katıldığında Upwork'ün CEO'su ve PayPal'da yöneticiydi.

Bir dizi gizlilik ve rekabetle ilgili skandal, Meta'nın itibarını zedeledi ve Kasriel, blockchain teknolojisinin şeffaf ve "değişmez" özelliklerinin şirketin kullanıcı güvenini geri kazanmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Kasriel aynı zamanda şu açıklamalarda bulundu;

“Bir blok zincirine ihtiyaç duymadan geçmişte yaptığımıza benzer bir açık geliştirici platformu inşa edebiliriz. Soru şu ki, burada yaptığımız şeye gerçekten inanıyor musunuz? Oyunun kurallarını değiştirirsek, rahatsız olur musun?”

"Kripto dönüştürülen" artık yalnızca pahalı platformlardaki dijital varlıklara erişebilir, bu nedenle Kasriel, işletmenin gelecekte NFT'leri daha erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmeyi planladığını söylüyor.

Açık kaynaklı blok zincir teknolojisi, müşterilerin dijital kimliklerini ve metalarını bir platformdan diğerine taşımasını kolaylaştırabilir; bu, işletmenin mevcut uygulamaları gibi duvarlarla çevrili bir bahçe olmayacağını iddia ediyor.

Kasriel'e göre Meta, üreticilerin platformlar arasında kullanılabilecek içeriklerine "üyelik" ve "abonelik" sunmak için NFT'lerin nasıl kullanılabileceğini araştırıyor.

En popüler blok zincirlerini bile ölçeklendirmenin zorluğu nedeniyle Meta, temkinli ilerliyor.

Read Entire Article