Metaverse Altcoin Şirketinden Nazi Açıklaması!

2 years ago 92

Metaverse altcoinin ekibi Nazi sembolizmi iddialarına cevap verdi. Tüm bu söylentiler nereden çıktı? Sosyal medyada uzun süredir tartışılan bu konunun aslı var mı? Projenin kurucu ortaklarından biri ekibe karşı artan nefretin önünü kesmek için önemli açıklamalarda bulundu. En büyük metaverse altcoin ve NFT koleksiyonlarının sahibi olan şirketin savunması!

BAYC ve Nazi Sembolizmi

24 Haziran'da, Bored Ape Yacht Club (BAYC) koleksiyonunun arkasındaki girişim olan Yuga Labs'ın kurucu ortağı Gordon Goner olarak daha iyi bilinen Wylie Aronow, kendisinin ve ekibinin iddia ettiği "yanlış bilgilendirme kampanyasını" ele almak için Twitter'a gitti.

Gordon Goner, bir YouTuber’ın 6 aylık araştırma sonucu belgelerle hazırladığı 1 saatlik video sonrasında açıklama yapma ihtiyacı hissetti. Birçok sosyal medya kullanıcısı BAYC kurumsal imajı ile nazi sembolizmi arasında bir bağlantı olduğunu düşünüyor.

Goner şunları söyledi;

“Bu iddialara daha ayrıntılı bir şekilde yanıt vermedik çünkü açıkçası bunlar deli saçması. Bununla birlikte, bu sabah komplo teorisi hakkında daha kapsamlı bir video gördük”.

Şu ana kadar video yaklaşık 900.000 kez izlendi ve izleyenler arasında epey tartışma yarattı. Yuga Labs, popüler metaverse altcoin ApeCoin (APE)'in de arkasındaki şirkettir.

BAYC Kendini Savundu

Yuga Labs'ın kurucu ortağı Gordon Goner BAYC'nin kurucularının bir grup Yahudi, Türk, Pakistanlı ve Kübalı arkadaş olduğunu açıklayarak konuşmasına başladı. Goner kendi eşinin de Meksika kökenli bir Amerikalı olduğunu söyledi. Bu nedenle Bored Ape Yat Kulübü'nün veya üyelerinin Nazi hareketiyle bir ilgisi olduğunu düşünmenin gülünç olacağını savunuyor.

Goner, tüm bu suçlamaların, NFT koleksiyonunun bir kopyasını başka bir adla oluşturan ve hesabı fikri mülkiyet yasalarını ihlal ettiği için askıya alınmadan önce OpenSea'de neredeyse 3,5 milyon dolar satan Ryder Ripps adlı BAYC karşıtı bir eylemci tarafından desteklenen bir "yalan" olduğunu söyledi. Ryder Ripps'in şu anda Twitter'da 29 bin takipçisi var ve kendisini bir sanatçı, hicivci olarak tanımlıyor.

Kurucu ortak, Yuga Labs'ın adını, Zelda adlı video oyunundan kendisini ve arkadaşlarını 2D sanata dönüştürebilen bir kötü adamdan aldığını ve oluşturmak istedikleri NFT koleksiyonu düşünüldüğünde mantıklı olduğunu belirtti.

Peki logonun tasarımının ardındaki ilham neydi?

“Kendimizi asla çok ciddiye almak istemedik, bu yüzden kulübün görünümü harap ve dolambaçlı. BAYC ile ilgili her şey, bir saygısızlık ve saçmalık ruhunu aktarmayı amaçlıyordu”.

Goner, logo tasarımcısına gönderilen e-postayı bile yayınladı ve kulübün ilhamlarının punk, kaykay, donanma bayrakları vb. zevklerine atıfta bulunduğunu söyledi. Nazi ile ilgili bir şeyden hiç söz edilmedi. Tartışmalı olsun ya da olmasın, BAYC ünlüler ve sosyetiklerin tercihi olmaya devam ediyor, öyle ki bugün Eminem ve Snoop Dog, BAYC NFT’lerini kullandıkları bir klip yayınladı.

Read Entire Article