Metaverse Balonu Sönüyor mu? Metaverse Altcoin’inin Yatırımcıları Zorda!

2 years ago 92

The Sandbox (SAND), sosyal medya devi Facebook'un 2021'in Ekim ayında Meta adıyla yeniden markalamasının ardından metaverse arazilerine yatırım yapma konusunda en yoğun ilgiye gören metaverse platformlarından biriydi. Özellikle, platformdaki sanal araziler için kullanılan LAND'ın popülaritesindeki artıştan elde edilen en büyük kârlılık dönemi, Meta'nin yeniden markalamanın duyurulmasından yaklaşık bir ay sonra 24 Kasım 2021 tarihinde görüldü.

LAND'ın Düşüşü

Messari'nin 26 Temmuz'da yayımladığı rapora göre, 24 Kasım 2021 tarihinden beri The Sandbox üzerindeki sanal araziler olan LAND'ı çevreleyen genel ticari kâr bir bütün olarak hızlı bir şekilde düştü. Ayrıca, 2020 Ocak ayı ile 2021'in tamamı arasında piyasa katılımcıları toplam arazi işlemleri zararda toplam 19 gün gördü (31 Aralık 2021, en büyük eksi bakiyeye sahip). Öte yandan yatırımcılar, 2022'nin yalnızca ilk yarısında 23 gün boyunca zarara uğradılar. 2021'in Kasım ayından bu yana, aylık kârlılık art arda yedi ay boyunca düştü. Bu arada, negatif işlem günlerinin sayısı 2022'nin Mart ayında tırmanışa geçti ve ikinci çeyrek en kötü kayıpları yaşarken 2022'nin Haziran ayından en yüksek seviyeye ulaştı.

Toplam işlem hacminin net zarara yol açtığı gün sayısı, piyasadaki mevcut volatilitenin bir sonucu olarak önemli ölçüde arttı. Kripto para piyasaları genelindeki düşüşün bir sonucu olarak, metaverse arazilerinin yeniden trend yatırım haline gelmesi bir zamanlar olduğundan çok daha az kesin gibi görünüyor.

Doğası gereği, The Sandbox içinde sürükleyici deneyimlerin sağlanması, uzun vadeli üretim ve değer kazanımı için katalizör işlevi görme potansiyeline sahip.  Kullanıcılar, bu şekilde sürükleyici kripto para ve tüketici oyun deneyimlerinin ortaya çıkmasını endişeli bir şekilde bekliyor.

Konu sürükleyici sanal gerçeklik deneyimleri yaratmak olduğunda, içerik oluşturucular bunu yapmak için harika bir konumda. Bu değeri elde etmek amacıyla, arazı sahipleri, bu arazi parsellerinde sanal deneyimlerin barındırılmasının, bu sanal deneyimlerle ilgilenen kullanıcı sayısında bir artışa yol açacağı beklentisiyle belirli arazileri satın almayı seçebilir. Bunun, uzun vadede LAND arazilerinin değerini artıracak sürükleyici deneyimlerin yaygın olarak benimsenmesine yol açması kuvvetle muhtemel.

5 Milyar Doları Geçecek

Metaverse, daha somut ve canlı bir gerçekliğe dönüştükçe, sayısı her geçen gün artan insan bunun gerektirdiği sosyal ekolojide yer almaya ilgi duyuyor. Bu eğilimin, özellikle metaverse'de gayrimenkul yatırımı piyasalarını üzerinde bir etkisi olacağı üzerinde duruluyor.

Gerçekten de, Technavio tarafından yürütülen dünya çapındaki araştırmaya göre, metaverse'deki arazi piyasalarının satışındaki değerin 2026 yılına kadar 5 milyar doların üzerinde büyümeyle katlanarak artmaya devam etmesi bekleniyor. Tüm bunlarla birlikte, ilginç bir şekilde Mayıs ayında yapılan bir araştırma metaverse hayranlarının gerçek bir ev satın almak yerine metaverse'de mülk edinmek için 300 bin dolar veya daha fazlasını ödediği görüldü.

Read Entire Article