Metaverse Kripto Yüzde Yüz Yükseldi! Transfer Oldu Ralli Başladı!

1 year ago 69

Popüler layer2 çözümlerinden birine transfer olan metaverse kripto parası kısa süre içinde yüzde yüz değerlendi. Bitcoin’in yükselişiyle yatırımcıların artan iyimserliği birçok altcoinde %100’ü aşan kazançları da beraberinde getiriyor. Ayı sezonunda büyük müjdelerle hareketlenmeyen fiyatlar şimdi duyurular geldikçe peş peşe ralliler yapmaya başladı.

OrbCity (ORB) Nedir?

ORB son yaptığı duyurunun ardından piyasadaki birçok altcoinden iyi performans gösteriyor. OrbCity (ORB), kullanıcıların birden fazla token ve NFT kullanarak kendi şehirlerini keşfedip kontrol edebilecekleri merkezi olmayan bir sanal dünyadır. Zürih, Cape Town veya Bangkok gibi büyük şehirlerdeki bölgeler NFT pazarı Opensea'dan satın alınabilir Bu aslında biraz metaverse 2021 yılının son çeyreğinde ilk hype olduğu dönemlerdeki gerçek dünyadan sanal araziler satan projelere benziyor. Yaklaşık 2 yıl önce gerçek dünyadan NFT olarak bölgeler satan projelerin başarılı olma ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsedip yatırımcıları uyarmıştık. Nitekim öyle oldu, emlak sitelerinde bile ilan verilen bu sahte metaverse arsaları artık alıcı bulamıyor.

OrbCity (ORB) de benzer bir yapıya sahip olduğu için kripto para yatırımcıların bu projeye son derece dikkatli yaklaşması gerekir. Bugünlerde hype olsa da ORB’nin birkaç ay sonra alıcısız bir ürün olduğunu görmek çoğu uzmanı şaşırtmayacaktır.

OrbCity (ORB) Neden Yükseldi?

Başlangıçta metaverse, oyun ve yaratıcı ekonomi için tasarlanmış halka açık bir ağ olan Klaytn (KLAY) üzerinde inşa edilen OrbCity kısa süre önce yaptığı duyuruyla Polygon'a taşındı. Projeye göre, OrbCity'nin yerel tokeni olan ORB sahipleri Ethereum ölçeklendirme çözümüne çoktan geçirildi. Polygon'un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, OrbCity'yi Twitter üzerinden 238.000 takipçisine duyurdu.

Nailwal şunları söyledi;

“OrbCity Polygon'a taşındı. Aileye hoş geldiniz! Polygon kaçınılmaz!"

Bu yazının yazıldığı sırada ORB yılbaşından bu yana %300 artış yaşadı. Polygon ağına transferi ise fiyatın %100’den fazla artmasını sağladı. Şimdilik coşku azaldığı için işlem hacmi %50 oranında düştü ve fiyatı 0,18 dolar seviyesinde bulunuyor. 1 milyarlık maksimum token arzının sadece 15 milyonluk kısmı dolaşımda olduğundan dolayı uzun vadede ciddi enflasyonist baskı görebilir. Kar satışı planlayan yatırımcılar için bu yükseliş iyi bir fırsata benziyor.

Bu projeye iflas eden Alameda da bir miktar yatırım yapmıştı. Toplamda 3.000 holder tarafından tutulan bu token 15 milyonluk dolaşım arzını fiyatın başına sıfırlar eklemeden nasıl artıracak bu cevabı aranması gerekilen bir sorudur.

Read Entire Article