Metaverse Tabanlı Dünyanın İlk Kripto Bankası Geliyor!

2 years ago 114

Dünyada bir ilk gerçekleşiyor ve kripto para birimleri odaklı ilk banka hizmet vermeye hazırlanıyor. Meta Bank DeFi, bu bankacılık adımını atıyor ve dijital bankacılık prosedürlerini geliştirmeyi hedefliyor. Meta Bank DeFi, açıklamayı kendi web sitesinde yapıyor ve dünyanın ilk merkezi olmayan 360 derecelik çözüm bankası olarak bu girişimlerini tanıtıyor.

Meta Bank, genel olarak konseptlerinin tüm insanlığın eşit olduğunu söylüyor. Dolayısıyla projelerinde ten rengi, cinsiyet, etnik köken, cinsel yönelim ve göçmenlik durumu ne olursa olsun özgürce kazanabileceği bir ekosistem öngördüklerini belirtiyor.

Metaverse ve Bankalar

Bu yeni dijital banka ile; çevirim içi bankacılık, hızlı ve etkin internet finansal hizmetleri altyapısı oluşturulması planlanıyor. Ayrıca bu banka ile, kaynak eksiklikleri sebebiyle gelişmekte olan ülkelerin çoğunda yer alan zaman probleminin de çözülmesi hedefleniyor.

Hali hazırda kurumsal bankalar ve diğer finansal hizmetler, kişilerin birikimleri üzerinde ciddi bir kontrole sahip. Ayrıca bu kontrol ile birlikte bu kurumlar, bu birikimleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanabiliyor ve çoğu zaman müşterilerin çıkarlarını arka plana atabiliyor. Bu dijital bankacılık platformu ile bunun engellenmesi planlanıyor. Dolayısıyla merkezi olmayan sistemde kullanıcıların çıkarlarının daha ön plana çıkması düşünülüyor.

Bunun yanı sıra, bazı geleneksel bankalar da metaverse’e giriş sağlayabiliyor. JPMorgan, blockchain tabanlı bir dijital dünya olan Decentraland’a giriş sağlayarak dünya üzerinde metaverse’de bulunan ilk banka olduğunu duyurmuştu.

Çoklu Evrenli Dijital Banka

Diğer yandan Meta Bank ise, amacının merkezi olmayan bankacılığı uygulamak olduğunu ve müşterilerin metaverse’de kendi finansal şartlarını belirleme deneyimini yaşaması gerektiğini bildiriyor. Böylece Meta Bank, geleneksel bankaların metaverse’e giriş yapmasının da ötesinde çığ gibi büyüyen Web3 tabanlı ortamlarda yepyeni bir kuruluş olmayı hedefliyor.

Ayrıca Meta Bank, birden fazla platforma yayılacak bir karma gerçeklik metaverse bölgesi geliştirdiklerini de belirtiyor. Böylece Meta Bank dünyasında hem bir dijital banka hem bir oyun alanı hem de sanat, eğlence ve NFT’lere ayrılan alanlar olması bekleniyor. Banka ayrıca kendi tokenını da çıkarmayı düşünüyor ve MBD olarak isimlendireceklerini bildiriyor.

Read Entire Article