Metaverse’ün İlk Evliliği Gerçekleşti! Yasal Olarak Geçerli Mi?

2 years ago 403

Kripto para piyasasının en popüler metaverse’lerinden biri olan Decentraland, bir ilke daha imza attı. Elde edilen bilgilere göre Decentraland’de ilk metaverse düğünü gerçekleşti. Peki, bu evliliğin bir geçerliliği var mı?

Metaverse’ün İlk Düğünü

Amerikalı bir çift, metaverse’de gerçekleşen bir etkinlik ile 5 Şubat 2022 Cumartesi günü dijital kimlikleriyle düğünlerini gerçekleştirdi. Düğün töreni Decentraland’da gerçekleşti ve nikah şahitleri, nikah memuru ve 2.000 kişilik katılımcı ile gerçek bir düğünün sahip olması gereken tüm özelliklere sahipti. Ayrıca gelin ve damat Ryan ve Candice Hurley, evliliği yasal olarak resmileştirmek için Rose Law Group ile anlaştı.

Öte yandan düğün töreni Rose Law Group’un Decentraland metaverse’deki ofisinde gerçekleşti. Hukuk grubu, çiftin sanal kimliklerini ve blok zincirinde kayıtlı dijital varlıklarını tanımlayan bir “Dijital Evlilik Öncesi Anlaşma” ekleyerek “metaverse evlilik çerçevesi” geliştirdi. Böylece evlilik cüzdanı da NFT olarak çifte verilmiş oldu.

Jordan Rose yaptığı açıklamalarda, şu anda metaverse’de evlilikler için yasal bir çerçeve olmadığını ve bu nedenle yasal olarak bağlayıcı olup olmayacağının da henüz belli olmadığnı ifade etti ve şu sözleri ekledi:

Metaverse’ün geleceğinin gerçekten merkezsiz ve neredeyse tamamen blok zincirinde var olduğunu görüyoruz, bu nedenle metaverse’deki evliliğin geleceğinin gerçek dünyadaki evliliklerinin bir kaydına sahip olması gerekmeyecek.

Teknik ve Hukuki Sorunlar

Bu evlilik töreni neredeyse kusursuz bir şekilde gerçekleşmiş olsa da Decentraland’in 2.000 kişilik etkinlik sırasında bazı teknik sorunlar yaşadığı da raporlandı. Buna ek olarak birçok hukuk danışmanı bu evliliğin geçerli olmadığını ifade etse de Rose, hukuki açıdan herhangi bir sorun olmadığı konusunda ısrarcı gibi görünüyor.

Amerika’daki evlilik yasalarına göre çiftler, yasal bir düğün töreni sırasında fiziksel olarak hazır bulunmalı. Nitekim birçok eyalet video konferans yoluyla yapılan evliliklerinde dahi geçerli olmadığını ifade ediyor.

Read Entire Article