Mevcut Çöküşü Bilen Analist Bitcoin ve 3 Altcoin İçin Hedefini Paylaştı!

2 years ago 96

 Son piyasa düşüşünü doğru bir şekilde tahmin eden popüler bir analist, Bitcoin (BTC) ve 3 altcoin için yeni fiyat hedeflerini paylaştı.

Analist, ADA, SOL ve ETH Tahminlerini Güncelledi

Kripto para piyasasında ''Capo'' olarak bilinen analist, Mart ayında, birkaç kripto para biriminin %50 oranında düşeceği uyarısını yapmıştı. Tahminlerinde haklı çıkan analist, 423.200 Twitter takipçisine Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) için değerlendirmede bulundu. Analiste göre, BTC: 15.800 ila 16.200 dolar arasına gerileyebilir. ETH ise 650 dolar ila 750 dolar seviyelerine düşebilir. ADA'nın 0,29, 0,32 dolar seviyelerine doğru ivme kaybedeceğini iddia eden analist SOL'un ise 18,00 ila 20,00 dolar seviyelerine çakılabileceğini öngörüyor.

Capo daha önce, 17 Haziran'da Bitcoin ve Ethereum için tahminde bulunmuştu. Analist, BTC'nin 20.000 dolardaki kritik destek seviyesini kaybetmesinden sonra düşüşün derinleşebileceği konusunda uyarmıştı. Analist,  ETH'nin 1.000 dolardaki desteği kaybetmesinden sonra karamsar bir tablo çizmişti.  Capo, 27 Haziran'da Ethereum'un yeni destek seviyesini 700 ila 800 dolar aralığında tutacağını belirmişti. Bitcoin, toparlanma belirtileri göstermezken, uzmanlara göre kısa vadede fiyatın daha da düşebileceğie dair birçok neden var. Ethereum yatırımcısı ise ''Birleştirme'' güncellemesini bekliyor. Dönüm noktası olarak nitelendirilen bu yükseltme sayesinde daha fazla yatırımcının ekosisteme adım atması bekleniyor. ETH, NFT sektöründe hala liderliğini sürdürüyor. Cardano, Vasil Hard Fork için gün sayarken, ADA'nın uzun vadede yeni zirvelere çıkabileceğien dair umutlar devam ediyor.

Makro Faktörler ve Batan Şirketler!

 Fed Başkanı Jerome Powell, Fed’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını artırma taahhüdünü yineledi. ECB toplantısında yaptığı konuşmada, Powell yüksek faiz oranlarının ABD ekonomisini resesyona itme olasılığından ziyade enflasyonun yarattığı risklerden endişe duyduğunu söyledi. Reuters’in haberine göre Powell, Fed’in faiz oranlarını hızla yükseltmesi gerektiğini söyledi. Faiz artırımlarının gelecek yıldan önce ivme kaybetmeyeceği tahmin ediliyor.   Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, artan enflasyon nedeniyle faiz oranlarında artışa gidiyor  İspanya bu haftanın başlarında %10’luk enflasyon ile 37 yılın rekorunu kırdı. Hindistan ve Çin ekonomik daralma riskiyle karşı karşıya.

Bu tür endişeler, Bitcoin üzerinde zaten felç etkisi yaratan satış baskısını artırıyor. BTC, son birkaç ayda riskli teknoloji hisselerine benzer şekilde işlem gördü ve bu yıl yaklaşık %58 değer kaybetti. Three Arrows Capital, Celsius ve Terra gibi krizler de piyasadaki kaosu tetikleyen diğer unsunlar oldu. Bitcoin’in son yedi aydaki düşüş eğilimi, geçen ay Terra LUNA ve UST  çöküşüyle ​​birleşti ve piyasadan bir gecede 40 milyar dolar buhar oldu. Uzmanlar, diğer birkaç merkeziyetsiz finans projesinin de son aylarda ciddi kayıplara uğramasıyla, kripto para piyasasındaki düşüşün derinleşebileceği konusunda uyarıyor.

Read Entire Article