Michael Saylor: Bu Durum Bitcoin’in Kabulünü Hızlandıracak!

2 years ago 115

İş zekası şirketi MicroStrategy‘nin başkanı ve CEO’su Michael Saylor Perşembe günü, Bitcoin geleceğine dair yeni açıklamalarda bulundu. Bir zamanlar kripto paralara karşı olan Saylor, artık şirketinin geleceğini bile tehlikeye atacak derecede Bitcoin yatırımı yapıyor. Peki Michael Saylor, Bitcoin’in kabulünü neyi hızlandıracağını düşünüyor?

Bitcoin’in Kabulünü Hızlandıracak

MicroStrategy’nin başkanı ve CEO’su Michael Saylor Perşembe günü, savaşın veya savaş benzeri koşulların Bitcoin‘in benimsenmesini artıracağını söyledi. Saylor ayrıca, Ukrayna’daki savaşın tarihsel olarak olduğu gibi daha yüksek küresel enflasyona nasıl yol açtığına dair bir Wall Street Journal makalesine de atıfta bulundu.

Son zamanlarda, PBD Podcast’teki bir röportajda Michael Saylor, Bitcoin’in dünyadaki tek kıtlık olduğunu ve altının ve “diğer her şeyin” süresiz olarak üretilebilen metalar olarak kabul edilmediğini söyledi. Dahası, Bitcoin‘in mülk, altın veya emtia değil, en iyi değer deposu olduğuna ve baskı altında olsa bile dijital varlığın ayakta kalabileceğine inanıyor.

Savaş ve Bitcoin

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, küresel siyasi ve ekonomik güçlerin dengesini daha yüksek enflasyona doğru bozdu. Savaş bir kez daha arzı kesintiye uğratıyor, askeri harcamaları artırıyor ve dünya çapında fiyatlar yükseliyor. 24 Şubat’ta Bitcoin değeri 34 bin dolara yakın bir düşüş yaşadı. O zamandan beri, en popüler kripto varlığının fiyatı yüzde 20’nin üzerinde değerlendi. Elbette volatilite artarak devam ediyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, kripto para birimlerini ve kullanımlarını odak noktasına getirdi. Ukrayna hükümeti, Rusya tarafından işgal edilmesinin ardından Twitter’dan kripto para bağışları için çağrıda bulundu. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, bağışlar için kripto para cüzdan adreslerini tweetledi.

Ayrıca kripto borsalarını Rus kullanıcılarının adreslerini engellemeye çağırdı. Blockchain analiz firması Elliptic’e göre, Rusya’nın işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna hükümetine ve sivil toplum kuruluşlarına milyonlarca dolar değerinde kripto para bağışlandı. Elliptic’den Tom Robinson, bugüne kadarki bağışların çoğunun Bitcoin ve Ethereum cinsinden yapıldığını söyledi. Bazı insanlar, Ukrayna hükümetinin Ethereum hesabına NFT’ler de gönderiyor.

Savaşın ve baskının olduğu bölgeler için kripto paralar kullanım avantajlarını ispatladı. Altını avantajlı kılan neydi? Kolay taşınabilir, yükte hafif ve pahada ağır olması. Kripto paralar altından çok daha kolay taşınabiliyor, bölünebiliyor ve saklanabiliyor. Yakın gelecekte “savaşın” getirdiği kullanım alanları daha iyi kavranacak ve insanlar zor günler için sakladıkları paraları Bitcoin ve kripto paralar cinsinden korumaya niyetlenebilecektir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article