Michael Saylor’dan Korkutan Altcoin Yorumu: 2 Proje Risk Teşkil Ediyor!

2 years ago 104

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, Bitcoin'i (BTC) kripto para sektöründeki tek emtia olarak nitelendirirken, Ethereum'un (ETH) 'açıkça' bir menkul kıymet olduğunu söyledi.

Ethereum, Neden Menkul Kıymet?

Altcoin Daily ile yaptığı röportajda Saylor, hem BTC hem de ETH'nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve  Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis gibi ABD'li senatörler tarafından emtia olarak sınıflandırılması konusundaki görüşlerini dile getirdi. Saylor, Bitcoin ve Ethereum ağları arasındaki temel farkların neler olduğuna dair uzun bir açıklama yaptı. Saylor'a göre, sadece Bitcoin yıllar içinde değişmedi. Ünlü isim, şunları söyledi:

Bence Ethereum bir menkul kıymet. Bu, oldukça açık. Ethereum bir ICO ile piyasaya girdi, bir yönetim ekibi var, bir hard fork var, sürekli bir hard fork var, sürekli ertelenen güncellemeler var.

Saylor bir ekip veya kuruluş tarafından yönlendirilen bir ağda sürekli yazılım güncelleme ihtiyacının, ETH'nin bir menkul kıymet olduğunun bir göstergesi olduğunu savundu. Bunun en iyi örneği olarak, tüm ETH madencilik endüstrisini “öldüreceğini” söylediği uzun  zamandır ertelenen zorluk bombasının tasarımına işaret etti. Saylor'a göre, bir dijital varlığın meta olarak sınıflandırılması için, "insanların onu değiştirmek istese bile değiştiremeyeceği tamamen merkeziyetsiz bir protokol" tarafından desteklenmesi gerekiyor. Varlığa dayalı menkul kıymet ya da kısa adıyla menkul kıymet, değiş tokuş edilebilir, devredebilir finansal değer taşıyan enstrümanlara verilen genel ad olarak tanımlanabilir. Menkul kıymetler genellikle, kamu veya özel piyasalarda sermaye artırmak için kullanılan, takas edilebilir finansal araçlar olarak nitelendirilir. Emtialar ise  parasal bir faydası olan mallar veya varlıklar olarak değeriendirilir. Altın ve gümüş gibi varlıklar sert emtialar olarak görülürken, yumuşak emtialar pirinç veya çay gibi ürünlerdir. Saylor, Bitcoin ağının çekirdeğinin, altının fiziksel yapısı gibi değiştirilemeyeceği için BTC'nin bir meta olduğunu yineledi.

Cardano da Risk ile Karşı Karşıya

Ancak Saylor'un argümanlarına rağmen, Bitcoin ağı yıllar içinde birden fazla ağ yükseltmesi gördü. Yakın tarihin en dikkate değer olanı, Bitcoin'in komut dosyası oluşturma yeteneklerini ve gizliliğini iyileştirmeyi amaçlayan Kasım 2021'deki Taproot idi. Cardano'nun yerel tokeni ADA gibi diğer altcoin'ler hakkındaki düşünceleri sorulduğunda Saylor, şunları söyledi:

Bence tüm hisse kanıtı ağları menkul kıymetler ve hepsi çok riskli.  Düzenleyiciler, bu projelerin devam edip etmemeleri konusunda bir gün karar verecekler

MicroStrategy, BTC'yi diğer tüm kripto varlıklarına tercih etmesinin en büyük nedenlerinden birinin, altcoin'lerin, menkul kıymet olarak kabul edilme olasılığı endişeleri olduğunu belirtti. MicroStrategy, 2022'deki çöküşlere rağmen BTC almaya devam etti. Şirket, yaklaşık 3,98 milyar dolar değerinde 129.699 BTC'ye sahip.

Read Entire Article