Michael Saylor Geleneksel Ekonomiyi Topa Tuttu! Bitcoin’i İşaret Edip Belirtti: Sizi Masraftan Kurtarır!

1 year ago 61

Küresel ekonomi oluşan çatlakların yaralarını sarmaya devam ederken enflasyon endişeleri de artıyor. Sonuç olarak, dünya genelinde hükümetler ve merkez bankaları enflasyonu düşürmek ve ekonomik istikrarı korumak için faiz oranlarını artırma yöntemine başvurmak zorunda kaldı.

Bitcoin'in Koruyucu Meleği Konuştu!

Microstrategy kurucu ortağı Michael Saylor, 11 Mayıs'ta finans gazetecisi ve piyasa muhabiri David Lin ile yaptığı röportajda Bitcoin (BTC), Ordinal yazılar, enflasyon ve paranın geleceği gibi çeşitli konularda yorumlar yaptı.

ABD'li milyarder, tüm yaşanan olayların yanı sıra, son zamanlarda yaşanan "para birimi başarısızlıklarının giderek büyümesi ile vurgulandığı üzere geleneksel paraların ölmekte olduğunu belirtti.

Saylor, aynı durumun dünyanın en güçlü para birimi olarak kabul edilen ABD doları için de geçerli olduğunu belirtti. Girişimci, ABD'nin yıllık enflasyon oranının şu anda %4,9 olduğunu gösteren Çarşamba günkü tüketici fiyat endeksi (TÜFE) raporunu değerlendirdi. Ancak bu aynı zamanda dolardaki parasal enflasyonun aslında %5'ten çok daha büyük olduğu anlamına geliyor çünkü ona göre TÜFE hükümetin onaylayacağı en düşük enflasyon rakamı olarak kabul edilmekte, en yüksek değil.

Saylor, zayıf para birimlerinde parasal enflasyonun daha da yüksek olduğunu, örneğin Arjantin'de olduğu gibi %20 ila %100 arasında değiştiğini söyledi. Küresel hükümetlerin şu anda para birimlerine ve bankalara karşı bir güven kriziyle karşı karşıya olduğunu ve bunun sonucunda tüketicilerin de para olarak geleneksel ekonomik varlıklara olan güvenlerini kaybettiklerini sözlerine ekledi.

Michael Saylor şunları söyledi:

Dolayısıyla para ölüyor, Venezuela'da ölüyor, Arjantin'de ölüyor ama dünyanın her yerinde, hatta Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa'da bile ölüyor.

Bitcoin Kral Para Birimi Mi?

Lin ile yapılan röportajın ilerleyen bölümlerinde Saylor, etkisiz kalanın sadece geleneksel para birimleri olmadığını, bunun yanı sıra emtia varlıkları olduğunu da belirtti.

Daha sonra, altın, petrol, emlak, menkul kıymetler ve hatta emtiaları bile taşırken insanların maruz kaldığı başta maliyetler gibi zorlukları özetledi. Saylor, bir tablo şeklinde 10 milyon dolarlık para ticareti yapmanın maliyetinin 500.000 dolar ile 2 milyon dolara mal olduğunu söylüyor.

Bu nedenle Bitcoin'in "kral emtia" olduğunu yineleyen milyarder, çünkü dijital ve miktarca az olduğunu belirtti. Bitcoin'in, trader'ların milyonlarca doları dünyanın herhangi bir yerinde sınır ötesine taşımasına olanak tanıdığını, diğer tüm emtia para biçimlerinin ya yavaş, elde tutması zor, kırılgan ya da değiştirilemez olduğunu yönünde görüş belirtti.

Read Entire Article