Michael Saylor, İddialara Cevap Verdi! Kripto Para Sattı Mı?

2 years ago 111

En büyük kurumsal kripto para yatırımcısı olan MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor son günlerde konuşulan iddialara cevap verdi. Bu iddiaların bir kısmı Saylor’un elindeki BTC’lerin bir kısmını sattığıyla ilgiliydi. Birkaç gündür borç ile alınan BTC’lerin marj çağrısını ne zaman alacağıyla ilgili iddialar ortaya atıldı. Peki Saylor tüm bu iddialara ne cevap veriyor?

MicroStrategy Bitcoin

Bitcoin’in düşen fiyatı, şirketin yakında borç verenlerinden bir marj çağrısı alıp alamayacağına dair soruları gündeme getirdi. İş zekası yazılım firması MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, şirketin Bitcoin destekli kredileriyle ilgili yükümlülüklerini netleştirmek amacıyla bugün Twitter hesabı üzerinden bazı açıklamalarda bulundu.

Saylor şunları söyledi;

MicroStrategy‘nin 205 milyon dolarlık vadeli bir kredisi var ve 410 milyon doları teminat olarak tutması gerekiyor”.

Şirketinin ilk çeyrek yatırımcı sunumuna işaret eden Saylor, MicroStrategy’nin 129.218 Bitcoin (BTC) biriktirdiğini ve bunun 115.109’unun yani yaklaşık 3 milyar dolarlık kısmının serbest olduğunu söyledi.

Michael Saylor Bitcoin Satacak Mı?

FUD’un temelinde şirket tarafından krediyle alınan Bitcoin’ler vardı. Fiyat eğer belli bir rakamın altına düşerse, borç alan tarafın içerideki teminatını ciddi miktarda artırması gerekir. Michael Saylor, şirketin bu krediyi taahhüt etmek için yeterli kripto parasının kalmaması için Bitcoin’in 3.562 dolara kadar düşmesi gerektiğini, ancak bu noktada bile MicroStrategy‘nin başka bir teminat yayınlayabileceğini söyledi. Bunun anlamı, teorik olarak, firmasının zorunlu bir Bitcoin satıcısı olması gereken yeterince düşük bir fiyat olmadığıdır.

Dün gece Bitcoin, Temmuz 2021 tarihinden bu yana ilk defa 30.000 doların altına düştü. Bu durum MicroStrategy’nin bir marj çağrısıyla karşı karşıya kalmasıyla ilgili dedikoduları da artırdı. Coinbase hisseleri dün yaşanan düşüşte %20 değer kaybetti. MicroStrategy hisseleri ise %26 kayıp yaşadı. Her ikisi de bugün borsaların açılmasıyla birlikte toparlanmaya başladı.

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 31.800 dolardan alıcı buluyor ve birçok altcoin kabus saatlerinde oluşturduğu diplerden uzaklaşmaya başladı.

Read Entire Article