Michael Saylor İstanbul’da 2 Altcoin’e Verdi Veriştirdi: 3 Yıl İstikrar Olmayacak!

2 years ago 93

 Bitcoin (BTC) alımlarıyla kripto para sektörünün en önemli isimlerinden biri olmayı başaran MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, yine açıklamalarıyla gündemde.

Saylor'un Hedefinde Bitcoin Cash ve Ethereum Var!

Michael Saylor, son açıklamalarında Ethereum'u (ETH) eleştirdi. Yöneticiye göre, Ethereum üç yıl boyunca istikrar sorunu yaşayabilir. Saylor Etereum'u hedef alırken, Bitcoin Cash'in korkunç bir hata olduğunu söyledi. Saylor, her iki varlığın da ekonomik, teknik veya etik olarak sağlam olup olmadığını sorgulayarak Ether ve Bitcoin Cash'e dikkat çekti. Blockchain Ekonomi İstanbul Zirvesi'nde konuşan MicroStrategy CEO'su, yakın zamanda blockchain'in yaklaşık %40'ının yapıldığını söyleyen Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'in açıklamalarına cevap verdi. Kurumsal bir yatırımcı olarak Saylor, değeri hakkında bir karar vermeden önce protokolün tamamlanmasını beklemesi gerektiğini söyledi.

Yönetici, Ethereum'un para politikası önümüzdeki üç yıl içinde değişebilirken, Bitcoin'in para politikasının önümüzdeki 1000 yıl için belirlendiğini vurguladı. Teknik açıdan bakıldığında Saylor, beş ila on yıl boyunca herhangi bir saldırı olmadan tamamlanmış bir protokol işlevini görmesi gerektiğini söyledi. Uzmana göre, her büyük güncelleme yaptığınızda, yeni saldırı yüzeyleri sunarsınız. Ünlü CEO, bu duruşu diğer birçok varlık için benimsediğini açıkladı ve bu yüzden Dogecoin veya hisse senetleri gibi varlıkları elinde tutmadığını belirtti.  Bitcoin Cash'i hedef alan girişimci, madencilik teşviklerini azalttığı için blok boyutlarını ikiye katlayan bir hard fork ile ilerlemenin "korkunç bir hata" olduğunu iddia etti. Genel olarak, son beş yılın BCH'nin bir "başarısızlık" olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Ethereum, Neden Menkul Kıymet?

Geçtiğimiz haftalarda Altcoin Daily ile yaptığı röportajda Saylor, hem BTC hem de ETH’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve  Kirsten Gillibrand ve Cynthia Lummis gibi ABD’li senatörler tarafından emtia olarak sınıflandırılması konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Saylor, Bitcoin ve Ethereum ağları arasındaki temel farkların neler olduğuna dair uzun bir açıklama yaptı. Saylor’a göre, sadece Bitcoin yıllar içinde değişmedi. Ünlü isim, şunları söyledi:

Bence Ethereum bir menkul kıymet. Bu, oldukça açık. Ethereum bir ICO ile piyasaya girdi, bir yönetim ekibi var, bir hard fork var, sürekli bir hard fork var, sürekli ertelenen güncellemeler var.

Read Entire Article