Michael Saylor Koltuğunu Devrediyor: Uzmanlardan Çarpıcı Bitcoin Uyarısı Geldi

2 years ago 94

Beş günlük düşüşün ardından, Bitcoin (BTC) dar bir aralıkta durgun bir fiyat hareketi sergiliyor. Dün MicroStrategy’nin ikinci çeyrek kazançları açıklanırken gelen CEO değişikliği yatırımcıları şaşırttı.

MicroStrategy'nin Bitcoin'lerini Satması An Meselesi

MicroStrategy tarafından yapılan açıklamada yeni CEO’nun hali hazırda şirket başkanı olan Phong Le olacağı bildirildi. Michael Saylor ise  İcra Kurulu Başkanı olacak ve yönetim kurulundaki görevi devam edecek. MicroStrategy hisseleri Salı günü  yüzde 1,2 düşüş kaydetti. Şirket hisseleri, bu yıl Bitcoin’de meydana gelen çöküş sonrası değerinin yarısını kaybetti. Saylor’un CEO pozisyonundan ayrılışı, yöneticinin Bitcoin yatırımlarının şirkette büyük kayıplara neden olduğu bir döneme denk gelmesi kafaları karıştırdı. MicroStrategy Salı günü yayımladığı ikinci çeyrek raporunda Bitcoin varlıklarında 917,8 milyon dolarlık değer kaybı gözlemlendi. Şirketin yaklaşık 4 milyar dolara satın aldığı Bitcoin’lerin şu andaki değerinin 3 milyar dolara karşılık geldiği bildirildi.

Bilançosunda Bitcoin bulunan bir başka devasa şirket olan Tesla, nakit reservlerini artırmak için Bitcoin varlıklarının yaklaşık %75'ini sattığından, analistler MicroStrategy'nin BTC satışı olasılığını değerlendiriyor. MicroStrategy, yaklaşık 2.97 milyar dolar değerinde yaklaşık 129.699 BTC'ye sahip. MicroStrategy Bitcoin'ini satmaya başlarsa, dolaşımdaki coin sayısı %1'e yakın arttığı için BTC artan satış baskısı ile karşı karşıya kalabilir. MicroStrategy'nin henüz bir Bitcoin satışı açıklamadığını belirtmekte fayda var; ancak analistler, firmanın BTC varlıklarını satması halinde fiyatın etkileneceğini vurguluyorlar. Bir kripto analisti olan Adriano Feria, MicroStrategy'nin Tesla'nın Bitcoin kararını takip edeceğine inanıyor ve firmanın BTC varlıklarını satmasının an meselesi olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin Fiyatı, Etkilenebilir

Bitcoin fiyatı düşmeye devam ederse, MicroStrategy CFO'su Andrew Kang, volatilite durumunda teminat gereksinimlerini karşılamak için 85.000  BTC'nin mevcut olduğunu doğruladı. Şirket, Bitcoin'i BTC başına ortalama 30.664 dolardan satın aldı; bu nedenle, sahip olduğu her bir BTC'de gerçekleşmemiş yaklaşık 8.000 dolarlık bir kayıp var. MicroStrategy, BTC'de yaklaşık 3 milyar dolar tutan halka açık bir Bitcoin balinası konumunda. Bu nedenle, Bitcoin yatırımcıları ve trader'lar Michael Saylor'un bir sonraki hamlesiyle yakından ilgileniyor ve MicroStrategy'nin "Satın Al ve HODL stratejisi" doğrultusunda BTC satın almaya devam edip etmeyeceğini yakından izliyorlar.

Saylor, Bitcoin'i şirket bilançolarında tutmakta kararlı olan Bitcoin maksimalist ve etkileyicisidir. Şirket 129.699 BTC tutmaya devam ediyor. Önde gelen analistlerden Pentosh1, Bitcoin'in 22.000 dolar seviyesini tutması gerektiğini aksi taktirde varlığın büyük bir düşüş riski altında olduğunu savunuyor.

Read Entire Article