Michael Saylor ve Bitcoin Yatırımdaki Kaybı Aslında Bir Kazanç Mı?

2 years ago 92
Okuma Süresi: 3 Dakika

Michael Saylor ve diğer birçok kripto uzmanına göre MicroStrategy’nin Bitcoin’de kaybettiği milyar dolar aslında büyük bir kazanç olarak görülüyor. Wall Street Journal gibi ana akım medya kuruluşları, MicroStrategy’nin bu çeyrekte uğradığı 1 milyar dolara yakın Bitcoin’e bağlı değer kaybını hızla vurgularken, Saylor bunun sadece kısa vadeli bir kayıp olduğunu savunuyor.

Saylor Strateji Üzerine

Fox Business program sunucusu Charles Payne’in belirttiği gibi, MicroStrategy’nin üç aylık mali raporları, medya kuruluşlarının Saylor ve firması hakkında yaptığının “acımasız” manşet dalgası yarattığını vurguladı.

Payne, Saylor’u olayları kendi açısından yorumlaması adına davet etti.

Saylor şu açıklamayı yaptı:

Her şeyden önce, bu GAAP dışı bir değer düşüklüğü ve bu yüzden insanlar çok farklı manşetler oluşturuyor, ancak hissedarlarımız, şirket yetkilileri ve yöneticileri ve müşteriler her şeyi inceliyor.

Bitcoin’i tanıtmaya odaklanmak için uzun süredir devam eden CEO pozisyonundan ayrıldığını açıklayan MicroStrategy başkanı, şirketinin pazarın geri kalanından daha iyi performans gösterdiğini iddia etmeye devam etti.

Açıklamalarına ise şu şekilde devam etti:

MicroStrategy şu anda Bitcoin stratejisinde iki yıllık noktada ve stratejimizi uyguladıktan iki yıl sonra hisse senedimiz %123, Bitcoin ise %94 arttı. Her büyük varlık sınıfından, tüm büyük teknoloji stoklarından, tüm kurumsal yazılım stoklarından daha iyi performans gösterdik

Saylor, “finansal verilerin biraz çirkin göründüğünü” kabul etti, ancak MicroStrategy’nin kurumsal değerinin son iki yılda %730 artarak 700 milyon dolardan 5 milyar doların üzerine çıktığını savundu.

Basın Alay Etmeye Devam Ediyor

Bloomberg ve Wall Street Journal (WSJ), Saylor’la ilgili haberleri nedeniyle ciddi bir tepki çeken başlıca yayınlar arasındaydı. Bloomberg, Saylor’u “kör” olarak nitelendirirken WSJ, değer düşüklüğü kaybı ile Saylor’un MicroStrategy CEO’su sıcak koltuğundan ayrılması arasında bir bağlantı kurarak “Michael Saylor Bitcoin ve Kayıp Üzerine Milyarlarca Bahis Yaptı” başlığını attı.

Kripto Savunucuları Destekten Çekiliyor

Family Office Müdürü Eric Weiss şu açıklamayı yaptı:

Ve kayıp ile, her hissedarın yararına hisse senedi fiyatını iki katından fazla artırmayı ve Bitcoin’i benimsediğinden beri hemen hemen her hisse senedi ve her varlık sınıfından daha iyi performans göstermeyi kastediyorsunuz. Son derece samimiyetsiz bir yaklaşım.

The Investor Podcast’ten Preston Pysh:

Piyasa fiyatlarında oynaklık olması, güncel performansı göz ardı etmeniz gerektiği anlamına gelmez. Bu seçim mi yoksa ihmal mi oldu?

Lyn Alden Investment’tan Lyn Alden:

Değer ve fiyat her zaman (hatta çoğu zaman) aynı şey değildir.

Görünüşe göre ana akım medya birkaç sinirden daha fazlasına dokunmuş olsa da, büyük resim hala Michael Saylor ve MicroStrategy’den yana gibi görünüyor.

Read Entire Article