MicroStrategy Bitcoin İflas Maliyeti Söylentilerinin Aslı Var Mı?

2 years ago 95

Sosyal medyada aylardır farklı iddialar dolaşıyor. Özellikle MicroStrategy’nin “Margin Call” fiyatıyla ilgili iddialar kafa karıştırıyor. Peki bu iddiaların aslı var mı? Dev şirketin iflas fiyatı diye bir şey bulunuyor mu? Sosyal medyada dolaşan tüm bu iddialar ve en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısının varlıklarıyla alakalı detayları ele alıyoruz.

MicroStrategy ve Bitcoin

MicroStrategy'nin hesabında şu anda 129.218 Bitcoin bulunuyor. Aslında bazıları, Bitcoin fiyatının düşmesinin bir sonucu olarak firmanın Bitcoin rezervlerinin önemli bir bölümünü teminat olarak tasfiye etmek veya rehin vermek zorunda kalabileceğine inanıyor. Microstrategy'nin CEO'su Michael Saylor Salı günü, şirketin bir marj çağrısı almayı beklemediğini iddia etti. Ek teminat vermeleri gerekiyorsa yeterli teminatları olduğunu da sözlerine ekledi. Ancak ertesi gün, şirketin Silvergate Capital'den 205 milyon dolarlık Bitcoin destekli bir kredi için marj çağrısı yapmak için Bitcoin'ini satmak zorunda kalacağı bildirildi.

MicroStrategy, bunların hepsinin söylenti olduğunu söylüyor mayıs ayında bir web yayını sırasında MicroStrategy Başkanı Phong Le, Bitcoin fiyatı 21.000 doların altına düşerse, bunun bir “marj çağrısı” veya ek sermaye talebine yol açacağını tahmin etmişti. Salı günü, Bitcoin bu seviyenin altına düştü. Şirket kısa süre sonra bir e-postada bir marj çağrısı almadığını iddia etti.

Önlemlerimizi Aldık

Michael Saylor, şirketinin Bitcoin destekli bir kredi için marj çağrısını yerine getirmek için Bitcoin'ini tasfiye etme ihtiyacının eşiğinde olduğuna dair söylentileri yalanladı. Hafta sonu satışlarından sonra BTC fiyatı düşmeye devam ederken, söylenti daha da yükseldi.

Saylor şunları söyledi;

“Microstrategy bir Bitcoin stratejisini benimsediğinde, volatiliteyi öngördü ve bilançosunu, sıkıntılardan kurtulmaya devam edebilmesi için yapılandırdı”.

Ayrıca Saylor'a göre, Microstrategy'nin 115.109 Bitcoin'i, 3.562 dolarlık BTC fiyatına kadar 410 milyon dolarlık teminatı ödeyebilir. CEO'ya göre, Bitcoin fiyatı daha da düşerse, Microstrategy'nin teminat olarak kullanabileceği başka varlıklar da var. Saylor'un mayıs ayında attığı bir tweet'e göre, firma Silvergate Capital kredisi için teminat olarak 410 milyon dolar tutmak zorunda.

BTIG'nin Dijital Varlık Analizi Başkanı Mark Palmer'a göre, yazılım şirketi Bitcoin varlıklarının hiçbirini tasfiye etmeye zorlanmayacak. MicroStrategy, New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NASDAQ) hissesi bulunan dünyanın en büyük bağımsız iş zekası yazılım şirketidir. 2020 yılının ağustos ayında, zayıflayan ABD doları ve küresel makroekonomik endişeleri gerekçe göstererek, hazine rezerv varlıkları olarak kripto para birimlerine yatırım yapmaya başladı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article