Mike Novogratz Bitcoin ve Ethereum İçin Taban Seviyeyi Açıkladı!

2 years ago 90

Mike Novogratz'dan Ayı Piyasası Uyarısı! Bitcoin Bu Seviyelere Kadar Düşebilir

Global Digital'in kurucusu ve CEO'su Mike Novogratz, ''Morgan Stanley Finans Konferansı'' sırasında yaptığı konuşmada Bitcoin (BTC)  ve Ethereum'un (ETH) hisse senetlerine kıyasla taban fiyatlarına nispeten daha yakın olduğunu iddia etti.

Bitcoin ve Ethereum'daki Düşüş, Derinleşecek mi?

Kripto para piyasası geçtiğimiz iki günde tarihindeki en şok edici düşüşlerinden birine tanık oldu. 30.000 dolardaki direnç noktasına yenik düşen Bitcoin, beklenmedik bir şekilde dün 20.950 dolara geriledi. Ancak Novogratz, BTC'nin 20.000 dolar, ETH'nin  ise 1.000 doların altına düşmeyeceğini söyledi. Ethereum, 1.094 dolara kadar geriledi. Novogratz ayrıca hisse senetlerinin yüzde 15 ila 20 daha değer kaybedeceğini kaydetti ve şunları ekledi:

Ethereum 1.000 doların altına düşmeyecek. BTC, şu anda 1.200 dolar. Bitcoin yaklaşık 20.000 ila 21.000 dolara kadar düşebilir. BTC, an itibariyle 23.000 dolar. Hisse senetlerinin %15 ila %20 daha düşeceğini söyleyebilirim.

CNBC ile yaptığı röportajda Novogratz, Bitcoin'in ''kötü'' ekonomiye yardımcı olacağını açıkladı. Ayrıca Fed'in niceliksel sıkılaşmasının ekonomiye zarar verdiğine inanıyor. Pek çok şirketin, sıkılaştırmanın yol açtığı enflasyon ve yüksek faiz oranları nedeniyle bazı çalışanlarını işten çıkardığı bildirildi. Kripto piyasa değeri, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3 trilyon dolardan 1 trilyon doların altında düştü. Neden bir FUD dalgası olduğu şaşırtıcı değil. CoinShare'in son raporuna göre, dijital varlık yatırımlarının çıkışı geçen hafta 102 milyon doları buldu.

Kurumsal Yatırım, Bitcoin'i Terk Ediyor

Celsius krizi ve Fed'in faiz artırımları sürerken, 57 milyon dolarlık Bitcoin çıkışları ve 41 milyon dolarlık Ethereum çıkışları gözlemlendi, Fed'in niceliksel sıkılaştırması ve ETH'ye endekslli olan stETH'nin  sabit fiyatını kaybetmesi de olası nedenler arasında yer alıyor.  Birkaç büyük borsanın satışları durdurması ve işten çıkarmalar yapması, aslında kripto para piyasasındaki mevcut durumu özetliyor.  Bitcoin, son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Uzmanlara göre, devam eden satış baskısı, hem kripto paralar hem de hisse senetleri için bir felakete yol açabilir.  S&P 500, yatırımcıların artan faiz oranları ve rekor düzeyde yüksek enflasyon korkusuyla ve daha riskli varlıklardan uzaklaşması nedeniyle, Pazartesi günü yeniden düşüş yaşadı. Kripto para piyasası alarm vermeye devam ederken, birçok analist uzun vadede Bitcoin'in yeniden ivme kazanacağına inanıyor.

Read Entire Article