Minecraft NFT ve Blockchain Açıklaması Yaptı! Oyuna NFT’ler Gelecek Mi?

2 years ago 93

200 milyondan fazla satışla en ilgi gören oyun olan Minecraft halen oldukça popüler. Peki NFT hakkında ne düşünüyor? NFT pazarının geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde yaşadığı muhteşem büyüme birçok şirketin bu alanda çalışmalar yapmasına sebep oldu. Peki Minecraft bunlardan biri olacak mı? İşte detaylar.

Minecraft NFT

Minecraft geliştiricisi Mojang Studios çarşamba günü yaptığı açıklamada, NFT entegrasyonuna sıcak bakmadıklarını söyledi. Yorumlar, resmi Minecraft web sitesinde yayınlanan bir blog gönderisinde yer aldı. Mojang, kullanımlarının Minecraft'ta eşit olmayan bir erişim kültürü yaratacağı gerekçesiyle NFT'lere karşı olduğunu söyledi. Açıklamanın detayları ise şöyle;

“Minecraft Kullanım Yönergelerimizde, bir sunucu sahibinin erişim için nasıl ücret alabileceğini ve tüm oyuncuların aynı işlevselliğe erişmesi gerektiğini özetliyoruz. Minecraft'ın herkesin aynı içeriğe erişebildiği bir topluluk olarak kalmasını sağlamak için bu kurallara sahibiz. Ancak NFT'ler, Yönergelerimizle ve Minecraft ruhuyla çelişen kıtlık ve dışlama modelleri yaratabilir. Minecraft oyuncularının güvenli ve kapsayıcı bir deneyime sahip olmasını sağlamak için, blockchain teknolojilerinin istemci ve sunucu uygulamalarımıza entegre edilmesine veya dünyalar, görünümler, kişisel öğeler veya diğer modlar gibi Minecraft oyun içi içeriğin kullanılmasına izin verilmeyecek”.

Mojang, Minecraft ile NFT'leri kullanan herhangi bir özel proje ismi vermedi. Block Research kısa süre önce Minecraft'ın kaynak kodunu NFT destekli bir metaverse için temel olarak kullanan NFTWorlds'ü duyurmuştu.

NFTWorlds Açıklaması

NFTWorlds ekibi son yapılan açıklamaya Discord üzerinden cevap verdi. Açıklamanın ardından platform kullanıcıları NFT odaklı girişimin kısıtlanabileceğinden dolayı endişelenmişti. Bu endişeleri gidermek için yapılan açıklamada şunlar söylendi;

“Geçmişte Minecraft'ın IP departmanı ile defalarca görüştük. Yaptığımız herhangi bir şeyin yönetileceğini/kısıtlanacağını hiçbir zaman açıkça belirtmediler. Bunun toplulukta aşırı endişe kaynağı olduğunu biliyorum ve bizim için de öyle. Ancak şu anda tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Olası kısıtlamalar için bir çözüm bulacağız.”

2014 yılında 2,5 milyar dolar karşılığında Microsoft’a satılan Minecraft tarihin en fazla satılan oyunu olmuştu. Yapılan açıklamayla birlikte Nft, Metaverse ve Blockchain teknolojilerine kapı kapatılmış oldu. Öte yandan Microsoft, metaverse odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article