Mısır’dan Kötü Haber! Mısır Fetva Otoritesi Açıklama Yaptı!

2 years ago 82

Egypt Independent'ın haberine göre Mısır Merkez Bankası (CBE), Mısır vatandaşlarını, ilgili risk nedeniyle kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm dijital varlıklarla işlem yapmamaları konusunda uyardı. Banka kısa süre önce bir basın açıklaması yayınlayarak, bölgesel ve uluslararası platformlarda teşvik edilen kripto para ticareti olgusunu takip ettiğini söyledi.

Bankanın Detaylı Açıklaması

Banka, önemli fiyat dalgalanmaları, dünya çapında düzenleme eksikliği ve merkez bankaları tarafından yetkilendirilmeme gibi kripto para birimiyle ilişkili bir dizi riskin altını çizdi. Bu nedenle Mısır'da hiç kimsenin kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklarla işlem yapmaması konusunda uyarıda bulundu.

Mısır'da yerel yasalar, kripto para birimlerinin takas edilmesini, ticaretinin yapılmasını veya teşvik edilmesini, bunların ticareti için platformlar oluşturulmasını veya işletilmesini ya da ilgili faaliyetlerin yürütülmesini yasaklamış durumda.

2018 yılında, Mısır'daki birincil İslami yasa koyucu Dar al-Ifta, Bitcoin'deki ticari işlemleri İslam hukuku kapsamında yasaklanmış haram olarak sınıflandıran dini bir kararname yayınlamıştı. 2020 yılında Mısır'daki mali yasalar, merkez bankası lisansı olmadan kripto varlıkların ticaretini veya tanıtımını önlemek için sıkılaştırıldı.

Mısır'da Yüksek Kripto Para Ticareti

Bununla birlikte, bazı Mısırlılar Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ticaret yapıyor. Triple A tarafından 2021 yılında yapılan bir araştırma, Mısırlıların %1,8'i olan 1,7 milyondan fazla kişinin kripto para birimine sahip olduğunu söylüyor. Mısır, 2020 yılında 2,2 milyon Mısır poundunun üzerinde rekor bir eşler arası Bitcoin işlem hacminde işleme tanık oldu.

Bitcoin Mısır Topluluğu'nun önde gelen üyelerinden Muhammed Abd el-Baseer, Al Monitor ile yaptığı görüşmede, ülkede Bitcoin madenciliği ve ticareti için yüksek talep olduğuna dair bir işaret olduğunu söyledi.

Ayrıca şunları ifade etti:

Bitcoin madencilerinin ve yatırımcılarının sayısındaki artış, Bitcoin talebindeki artışın ve buna bağlı olarak para biriminin fiyatındaki yükselişin ardındaki birçok faktörden biri olan küresel bir olgudur. Bu durum, geçtiğimiz yıl ya da bu yılın ilk aylarında mevcut fiyattan daha düşük fiyatlarla elde edenlerin daha önce görülmemiş kârlar elde etmesine olanak sağladı ve birçok Mısırlı kripto para birimlerine yaptıkları yatırımlarla bu kâr seviyelerini hedefliyor.

Read Entire Article