MobileCoin Nedir?

2 years ago 112

MobileCoin, ilk karbon negatif kripto para birimi olarak tanımlanıyor ve telefonunuzda dijital para olarak kullanılmak üzere tasarlandı. Ödeme sisteminin neredeyse anlık işlemlerle kullanımının çok kolay olduğu ifade ediliyor.

MobileCoin (MOB) Nedir?

MobileCoin, günlük işlemlerde kullanılmak üzere tasarlanmış, şifrelenmiş bir kripto para birimi. MobileCoin 4 temel konuyu ele alıyor: Güvenlik, İşlem Hızı, Enerji Tüketimi ve Mobil cihazlar için optimizasyon. Gönderici ve alıcı dışında hiç kimse işlemin detaylarını göremez. Genel blok zinciri, güvenliği sağlamak için şifrelenir. MobileCoin, mobil işlemler için kullanılabilecek kadar hızlı ve güvenli olacak şekilde tasarlanmış rakipsiz bir kripto para birimi olarak nitelendiriliyor.

Ekip, mobil cihazlarda hızlı, güvenli ve kullanımı kolay ödemelere inanıyor. MobileCoin şu anda dünyanın en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biri ile kullanılabiliyor. Tasarım gereği, bir MobileCoin cüzdanını telefonunuza bağlamak kolay, böylece arkadaşlarınıza ve ailenize para göndermeye başlayabilir, onlardan para alabilir, bakiyenizi takip edebilir ve basit bir arayüzle işlem geçmişinizi gözden geçirebilirsiniz. Amaç verilerinizi elinizde tutmak olduğundan, MobileCoin’in tasarımı, hiçbir üçüncü tarafın bakiyenize, tam işlem geçmişinize veya fonlarınıza erişimi olmadığı anlamına gelir. Ayrıca, başka bir uygulamaya veya hizmete geçmek isterseniz, paranızı istediğiniz zaman aktarabilirsiniz.

Bunlara ek olarak MobileCoin Inc., 2017 yılında Josh Goldbard & Shane Glynn tarafından kuruldu. San Francisco, CA merkezli bir girişim destekli şirket olan MobileCoin’in Protokolü, 2020’de MobileCoin Vakfı tarafından açık kaynaklı bir şekilde tasarlandı.

Öte yandan diğer blok zincirleri tüm bir ülkeyi yönetmek için gereken enerji alırken, MobileCoin Protokolü’ndeki tüm işlemlere birkaç haneye güç sağlamak için gereken enerjiyle güç verilebileceği ifade ediliyor. MobileCoin teknolojisi, proof-of-work yerine Federated Byzantine Agreement  kullandığından, düğüm sunucuları çoğunlukla boştadır. Yalnızca yapılacak iş olduğunda iş yapmak için uyanırlar ve enerji tüketiminden büyük ölçüde tasarruf sağlarlar.

Bunlara ek olarak MOB da MobileCoin’in yerel kripto para birimi olarak karşımıza çıkıyor.

MOB Coin Yorum

Dijital ödemeler günden güne yaygınlaşırken uzman isimler bu tip uygulamalara ilginin artabileceğini ifade ediyor. Bunun yanında MobileCoin’in kripto para ekosistemine de hitap ediyor olması özellikle dikkatleri çekiyor. Yatırımcıların MOB ile ilgili görüşlerini verilere bakara daha net anlayabiliriz.

Yazının yayına hazırlandığı sırada 5 dolardan işlem gören MobileCoin, CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin karşısında da 0.0001308 BTC ile işlem görüyor. Bunların yanı sıra 375,955,109 USD işlem hacmi ile piyasa değeri açısından 229. sırada yer alan MobileCoin’in ortalama 24 saatlik işlem hacminin 194,255,510 USD olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan bu noktada MobileCoin’in 22 Ocak 2022’de 1,03 dolar ile en dip seviyeyi ve 6 Nisan 2021’de 73 dolar ile en yüksek seviyeyi gördüğünü belirtmekte fayda var.

MOB Coin Nasıl Alınır?

MOB Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.

MOB Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından MOB Coin’in işlem gördüğü BUSD, Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB) ve Tether (USDT) alarak MOB işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.

Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.

Read Entire Article