Morgan Stanley Kripto Para Raporu! Bitcoin Uzman Görüşü!

1 year ago 66

142 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en büyük ve köklü finans şirketlerinden birinin kripto para raporu yayınlandı. Birçok yatırımcı gerekli yetkinliklere sahip olmayan analistlerin görüşlerinden artık sıkıldı. Kripto para piyasaları büyüdükçe Morgan Stanley gibi devlerin de bu alandaki raporlarını görmeye başladık. Peki rapor bize neler söylüyor?

Morgan Stanley Kripto Para Raporu

Financial Times tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Morgan Stanley'den stratejistler Sheena Shah ve Kinji Steinmetz, rekor sayıda Bitcoin'in yarım yıldan fazla bir süredir hareket etmediğini ortaya koyan yeni bir not yayınladı.

“Rekor sayıda Bitcoin son altı ay içinde herhangi bir işlem için kullanılmadı. Bunun anlamı, biraz basitleştirirsek, altı aydan daha uzun bir süre önce Bitcoin satın alanların pozisyonlarını koruduğu ve bazılarının muhtemelen fiyatların toparlanmasını beklediğidir."

Rapora göre bu oran %78 seviyesinde ve kalan %22 kısa vadeli sahiplere ya da BTC'lerini son altı ay içinde satın alan kuruluşlara ait. Analistler, bu kısa vadeli yatırımcıların ortalama 22.000 dolar maliyetle alım yaptığını söylüyor.

Kurumsal Kripto Para Yatırımcıları

Bunu hep duyuyoruz. Kurumsalların kripto paralara girişi veya büyük varlık yönetim şirketlerinin kripto para odaklı ürünleri. Peki kurumsal yatırımcıların kripto paraya ilgisi ne durumda? Finans şirketlerinin kripto para ürünlerine talep var mı? Morgan Stanley stratejistleri, kurumların son birkaç ay içinde yatırımcılara kripto ile ilgili ürünler sunmanın bir gerekçesi olarak tüketici talebini göstermelerine rağmen, talebin umdukları gibi artmadığını söylüyorlar.

“Son aylarda, geleneksel finans şirketleri, müşterilerine piyasalara yatırım yapabilmeleri için daha fazla ürün sunuyorlar. Şirketler, müşteri talebi nedeniyle bu ürünleri piyasaya sürdüklerini söylüyorlar ancak son dönemde borsada işlem gören ürünlere giriş ve çıkışlara ve yukarıda açıklanan işlem hacmi eğilimlerine baktığımızda, fiyatlarda önemli bir dalgalanma olmadığı sürece gerçek talebin önemli ölçüde artmasının zor olabileceğini düşünmeye devam ediyoruz."

Analistler ayrıca Bitcoin'in başlıca destek alanlarından birinin 18.100 dolar olduğunu ve yatırımcıların bu seviyenin altında BTC satın aldığını öne sürüyor.

Bitcoin fiyatı yazı hazırlandığı sırada 20.361 dolardan alıcı buluyor. Dolar endeksi yeniden 111 seviyesinin üzerinde, ABD piyasaları negatif ve Fed toplantısı yaklaşıyor. Elbette bunlar yetmezmiş gibi akşam saatlerinde Bloomberg’in Tether FUD’u dalgalanmayı tetikledi. Tether ise eski bir soruşturmanın ısıtılıp gündeme getirildiğini iddia ediyor.

Read Entire Article