Müjdeye Rağmen Altcoin Yüzde 8 Düştü!

2 years ago 90

Kripto para piyasalarında her alanda çok fazla rekabet var. Protokoller yeni güncellemelerle öne geçmeye çalışıyor. Fakat bu altcoin pek başarılı olmuş gibi görünmüyor. Kısa süre önce yapılan yükseltme açıklamalarına rağmen altcoinin fiyatı %8 oranında düştü. Öte yandan on-chain metrikleri de pek parlak değil. İşte COMP yatırımcılarının bilmesi gereken detaylar.

Compound (COMP)

Yazı hazırlandığı sırada Compound (COMP) 45,97 dolardan alıcı buluyor. Bitcoin 20.000 doların altına düştüğü için günlük kayıplar %8,65 dolara düştü. İşlem hacmi %10 artışla 113 milyon dolara ulaşan altcoin de yatırımcılar daha fazla kayıptan endişelendiği için satış yapıyor. 331 milyon dolarlık piyasa değeriyle Compound (COMP) en büyük 100 kripto para arasında 98’inci sırada yer alıyor. 10 Ağustos tarihinde 68,3 dolara ulaşan altcoin o günden beri düşüşünü devam ettiriyor. Bu seviyeleri son olarak haziran ayının ilk gününde görmüştü ve fiyat o günden sonra da 18 Haziran tarihine kadar sürekli düştü. COMP fiyatı 18 Haziran tarihinde 26,5 dolara kadar düştü.

Geçtiğimiz yılın 12 Mayıs’ında 911 dolara kadar yükselen DeFi altcoini bugün ATH seviyesinin %95 altında alıcı buluyor.

Compound (COMP) Son Durum

Borç verme protokolü COMP projenin Merkezi Olmayan Finans (DeFi) alanındaki emsallerine yetişememesinden rahatsız görünüyor. Bu sıkıntı, kripto para biriminin topluluğu için bir yükseltme teklif etmesine neden olan bir faktör olabilirdi. Nitekim öyle de oldu. Compound Labs, Twitter sayfası aracılığıyla duyurdu. Şirket, açık kaynak protokolünün yeni bir versiyonunu yayınladıklarını söyledi. Şu anda yayında olan versiyonun (Compound III veya COMPv3) detayları incelenirken, kullanıcıların bundan faydalanabileceği gözlemlendi. Aynı zamanda, birkaç kayıpla sonuçlanacaktır. Compound Labs, bu son gelişmeyi "güvenlik, sermaye verimliliği ve kullanıcı deneyimi" için bir rötuş olarak nitelendirdi.

COMP v3 ile kullanıcılar v2'de desteklenen bazı kripto paralara artık erişemiyor olacak. Böylece yatırımcılar daha "değerli" varlıklar üzerindeki tek faizli kredilere erişe bilecek. COMP dışında, diğer kripto varlıkları arasında Circle (USDC), Ethereum (ETH), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI) ve Wrapped Bitcoin (WBTC) bulunuyor.

Kurucu Robert Leshner'e göre COMP v3 ile işlem ücretleri düşecek ve ödünç alınan varlıklar üzerinde çok daha az tasfiye olacak.

Bir süredir COMP, DeFi Total Value Locked (TVL) sıralamasına göre neredeyse aynı noktada kaldı. DeFiLlama'ya göre, basın zamanında dokuzuncu sıradaydı.

Son otuz gündeki TVL değişimi %5,54 düşüş gösterdi. İlginç bir şekilde, yukarıdaki düşüşlere kıyasla orta derecede bir düşüş oldu. Basın zamanında, COMP TVL'nin değeri 2,81 milyar dolardı ve yaklaşık 995,65 milyon dolar ödünç alındı.

Şimdilik COMP için bu güncelleme aşırı piyasa koşullarında besleyici olmadı. Yatırımcıların daha fazla düşüş görmesi olası olabilir.

Read Entire Article