Müjdeye Rağmen Bu Altcoinin Fiyatı Düşüyor!

2 years ago 96

Kripto para piyasaları yeniden aşırı satışlar yaşadığı günlere döndü. Altcoinler adeta kan gölüne döndü. Bitcoin’in 23.200 dolar altında kapanışlarla kayıplarını derinleştirebileceğinden dün bahsetmiştik. Nitekim öyle de oldu. Bugün erken saatlerde Bitcoin öncülüğünde tüm kripto paraların hızla eridiğine şahit olduk. Fakat bu altcoin verdiği büyük müjdeye rağmen düşüyor.

VeChain (VET)

VeChain müjdesine değinmeden önce ilginç bir detaya değinelim, bu örnek zaten fiyata son müjdenin neden etki etmediği gerçeğini de açıklıyor. Cardano kurucusu Hoskinson bugün Twitter hesabı üzerinden Vasil hard forkun tekrar ertelenebileceğine dair bir paylaşım yaptı. Neredeyse mayıs ayından bu yana yatırımcılar büyük Vasil hard forku beklerken ADA fiyatı da bu gelişmeye bağlı şekilde nispeten daha az kayıplarla karşılaşıyordu. Ancak Hoskinson bugün yaptığı duyuruda farklı bir yöntem denedi. Artık bıktım, bezdim söylemlerinin arasında “daha fazla gecikme istemiyoruz” diyen topluluğa cevap verdi. Piyasaların sürekli düştüğü günlerde Cardano için böylesi büyük bir gelişmeyi yayınlayıp çöpe atmak (fiyata etkisi olmayacak veya az olacak beklentisi) pek mantıklı gelmiyor.

Fakat VeChain, VET fiyatına muhtemel etkilerini umursamadan bugün önemli bir güncelleme yayınladı. VeChain Public Thor Testnet artık yeni FOB Konsensüs Güncellemesini içeriyor. VeChain tarafından yürütülen Thor test ağı, yeni FOB yükseltmelerini içerecek şekilde başarıyla güncellendi. Peki fiyata etkisi oldu mu? Elbette hayır, Bitcoin 20.000 dolar seviyesini test etme riskiyle karşı karşıya olduğu için VET fiyatı %11 düşüşle 0,0263 dolardan alıcı buluyor.

VeChain (VET) Yükseltmesi

VeChain diğer rakipleri gibi blockchain tabanlı uygulamalara en işlevsel ortamı sunmak için çaba harcıyor. Yakın tarihli bir duyuruya göre, FOB (Finality with One Bit) olarak da bilinen VIP-220-AKA yükseltmesi, her ikisinin de (Nakamoto ve BFT konsensüs algoritmaları) aynı anda uygulanmasına izin veren PoA (Proof-of-Authority) mekanizmasını kullanan bir çalışma mekanizmasıdır. Bu, geliştirilmiş esnekliğe sahip daha sağlam ve etkili bir ağ oluşturacaktır.

Vechain’e Göre FOB Karakteristiği şunları getirecek;

  • FOB, tasarımı gereği basittir ve mevcut PoA tabanlı Thor protokolüne minimum fazlalık ekler.
  • FOB, düğümler dolaylı olarak kilitlenir, yani birden fazla çatal için blok ekleyerek oy kullanabilirler.
  • FOB, ağ normale döner dönmez ve temel blockchain çatalsız hale gelir gelmez ağ arızasından kurtulabilir.

Duyuru ile birlikte VeChain, düğüm operatörlerinin artık yeni çalışma modeliyle aynı seviyede kalmak için test ağı düğümlerini yükseltmeleri gerekeceğini kaydetti.

Read Entire Article